Home / archiefcentraal / goede tijden bij munnikenslagloop

goede tijden bij munnikenslagloop

Onder ideale weersomstandigheden werd in Rouveen voor de 29e keer de Munnikenslagloop georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen in samenwerking met AV De Sprinter. Met een recordaantal van 434 deelnemers was het een zeer succesvolle editie.

De wedstrijd begon met de 800 meter voor jongens en meisjes t/m 9 jaar. Van de jongens was Patrick Hulst uit Rouveen de snelste, hij liep 3.10 minuten. Michelle Tiemes uit Rouveen was net als vorig jaar winnares van de meisjes. Zij liep 3.15. De jeugd van 10 t/m 12 jaar liep een parcours van 1600 meter. Rouvener Elrik Schra was veruit de snelste. Hij finishte in 5.56. Winnares bij de meisjes was Marieke Hup uit Pesse, zij liep 6.39. De jeugd van 13 t/m 15 jaar liep 2400 meter. Marije Dankelman uit Arriën won deze afstand met een tijd van 9.15. Marthijn Koobs uit Rouveen won de eerste prijs bij de jongens, hij liep 10.15 minuten.

De 5 km werd net als vorig jaar gewonnen door Erik Driesen uit Vollenhove. Met 15.37 bleef hij Harm Jan Martens (16.14) en Alwin Hoorn uit Ruinen (16.48) ruim voor. Van de heren 40+ won Melchior van Pol uit Apeldoorn wederom de eerste prijs. De tweede en derde prijs gingen naar Gerard Kroes en Gert Jan Tichelaar, beiden uit Oldebroek. Jazlin Ruinemans uit Zwolle was de snelste dame, zij liep 19.01. Ook zij had vorig jaar hier gewonnen. Tweede werd Fleur Baljet uit Oosthem en Margje Timmerman uit Staphorst werd derde. Van de dames 35+ won Heidi Snijders uit Zuidwolde de eerste prijs. Tweede werd Janneke Willems uit Hardenberg en op de derde plaats eindigde Angeliek Wesselink uit Staphorst.

Daarna was het tijd voor het hoofdnummer, de 10 kilometer. De strijd om de zege ging tussen Jan Stuursma uit Sappemeer, Thijs Theunissen uit Hengelo en Jan Venhuizen uit Smilde. In de slotronde werd Theunissen gepasseerd door Stuursma die daardoor de fraaie wisselbokaal ‘De Keuperen Spike van Rouvene’ mee naar huis mocht nemen. Hij finishte in 32.45 minuten. Hans Lindeboom uit ’s Heerenbroek won de derde prijs bij de heren tot 40 jaar. Jan Venhuizen won net als vorig jaar de eerste prijs bij de heren 40+. Grant de Munnik uit Veenoord werd tweede en Albert Mussche uit Nieuwleusen pakte de derde prijs. Van de heren 50+ was Erik Bakker uit De Bult het eerste over de finish. Henk Oldehinkel won de tweede prijs en Rouvener Harm Kooiker ging naar huis met de derde prijs.

Hellen de Vries uit Zwolle was net als vorig jaar de snelste dame. Zij liep 39.54. Ine Snoeken uit Ruinen werd tweede net voor Antien van der Vegt uit Zuidwolde. Van de dames 35+ won Anita Spieker uit Deventer de eerste prijs. Wilma van Galen uit Wolvega werd tweede en Mirella Makkinga uit Nieuwleusen eindigde als derde.

De eerstvolgende wedstrijd die Bos Bedden Loopgroep organiseert, is de Oranjeloop in Nieuwleusen op vrijdag 7 september. Deze stratenloop wordt voor de eerste keer gehouden en via www.ag85.nl kan zich men al inschrijven. Op 20 oktober volgt dan de zevende editie van de AG ’85 Zwarte Cross in het staatsbos van Staphorst.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.