geslaagd straks weten we het

Onze Man kreeg vanmorgen een kaartje in de brievenbus voor zijn dochter. Die gaat straks tussen half vijf en vijf uur horen of ze geslaagd is. In het kaartje wordt dochterlief al gefeliciteerd. Maar zo ver is het nog niet…

Een ingewikkelde dag, de spanning blijft maar stijgen. En intussen kabbelt het nieuws door. Landelijk zijn er voor Havo-VWO dit jaar net zoveel geslaagd als vorig jaar, en dat terwijl er een nieuwe regel is dat je naast gemiddeld over het hele jaar, ook voldoende moet staan voor de cijfers die je alleen haalde bij je eindexamen. Op VMBO is het aantal gezakten verdubbeld! Ander nieuws: de punten voor Engels, Nederland en geschiedenis zijn met meer dan een punt opgetrokken. De marge van zelf via internet gecontroleerde cijfers was twee punten. Leerlingen weten dus of hun cijfer tussen de (bijvoorbeeld) 4,5 en 6,5 ligt. Met het optrekken van de cijfers is die marge dus veranderd naar tussen de 5.5 en 7,5. Maar ja, wat weet je dan?

Straks tussen half vijf en vijf uur wordt de dochter van Onze Man gebeld, of liever eigenlijk niet. Want geen nieuws is goed nieuws. Dat is meteen ook een advies aan alle opa’s en oma’s: bel niet voor kwart over vijf naar je kleinkind om te horen of ie al meer weet. Die borrel staat om 18.00 uur ook nog wel koud. En het felicitatiekaartje, dat heeft Onze Man nog maar even verstopt. Net als de hapjes en de drankjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.