Home / archiefcentraal / gerwin van der plaats geeft improvisatieconcert

gerwin van der plaats geeft improvisatieconcert

Organist Gerwin van der Plaats geeft op 30 juni een improvisatieconcert in de Willem-Hendrik Zwart Hal in Lemelerveld. Tot een half uur voor aanvang van het concert kunnen verzoeknummers worden ingeleverd bij de entree. Gerwin maakt zelf een keuze, en speelt de nummers in de stijl van Piet van Egmond.

Al op jeugdige leeftijd werd Van der Plaats’ aandacht getrokken door het orgel. Op negenjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst kerkdiensten en kreeg al snel daarna een aanstelling als vaste organist van de Gereformeerde Kerk te Nieuwegein waar hij het twee-klaviers orgel bespeelde.

Na orgellessen te hebben gekregen van onder andere Harry Hamer in Kampen en Geert Bierling, stadsorganist in Rotterdam, studeert hij nu aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Naast de het bespelen van kerkorgels beleeft Gerwin veel plezier aan het bespelen van theaterorgels. Zijn voorliefde voor dit ‘uitstervende’ instrument komt tot uitdrukking in het geven van bijzondere concerten.

Gerwin treedt regelmatig op als begeleider van koren en muziekgroepen in ons land, is ook verschillende malen te horen geweest op de radio en werkte mee aan diverse cd-opnamen.

Het improvisatieconcert vindt plaats op zaterdag 30 juni 2012 en begint om 20.00 uur. Vooraf reserveren kan via 0572-371838 of 038-4224079. De entree bedraagt 10 euro per persoon inclusief koffie vooraf en een drankje en hapje na afloop.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.