fietstocht en activiteitenmiddag bij de wheem

Op zondag 24 juni houdt Landschap Overijssel een fietstocht van 25 kilometer door het Reestdal en een activiteitenmiddag op De Wheem. Om 13.30 uur kunt u met een natuurgids meegaan en deze zal u op markante punten meer vertellen over de geschiedenis en de natuurontwikkeling . In De Wheem treft u een kraam van de stichting Om-Arm Afrika aan, er worden boeken te koop aangeboden en er zullen overheerlijke poffertjes te koop zijn.

De gids vertelt bijzondere verhalen en neemt u mee naar onverwachte plekjes van het Reestdal. De mooie akkers en esgehuchten worden afgewisseld met een uniek stukje bos, met natte heideveldjes, speciale plantengroei en de dierenwereld bij Balkbrug. Het oude verdedigingswerk de Ommerschans met zijn rijke geschiedenis en korenmolen de Star zijn in de tocht opgenomen. De tocht start om 13.30 uur bij bezoekerscentrum De Wheem en eindigt omstreeks 16.30 uur. De kosten zijn 3,- euro per persoon (kinderen 1,50). Beschermers van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun donateurspas gratis deelnemen. Vergeet u niet om eventueel zelf voor proviand voor onderweg te zorgen.

In De Wheem treft u Stichting Om-Arm Afrika met een kraam op de deel van het bezoekerscentrum. Dit is een stichting die zich inzet om middels microkredieten onderwijs, gezondheid en werkgelegenheid in Ghana te bevorderen. Allerlei soorten boeken, zo goed als nieuw, worden te koop aangeboden en tevens worden er overheerlijk poffertjes verkocht. Speciaal voor kinderen is er een speelse expositie over de das.

Natuurinformatiecentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal. De toegang tot het centrum is gratis voor iedereen. Een vaste expositie geeft inzicht in de historische boerderij De Wheem en in het natuurgebied het Reestdal. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De Wheem ligt aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk in Oud Avereest tegenover de Reestkerk. Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie en openingstijden van natuurinformatiecentrum De Wheem vindt u op www.landschapoverijssel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.