Home / archiefcentraal / erik van beesten wint schaaktoernooi met overmacht

erik van beesten wint schaaktoernooi met overmacht

Jeugdschaker Erik van Beesten (14) wist onlangs het best met de tijdsdruk om te gaan op het jaarlijkse snelschaaktoernooi van Schaakvereniging Het Zwarte Paard. Met dit snelschaaktoernooi sluit Het Zwarte Paard de jaarlijkse onderlinge schaakcompetitie af, tijdens dit toernooi schaken de deelnemers in drie groepen waarin men tegen elke tegenstander schaakt in een versneld tempo van vijftien minuten per persoon per partij. Door de verkorte bedenktijd ontstaat er bijna in elke partij grote tijdnood waar menig schaker aan ten onder gaat.

Erik van Beesten won in zijn groep maar liefst met de maximale score van zeven uit zeven, ongekend goed. Ook de andere jonge schaker Patrick Grootens scoorde goed, hij werd derde achter Herman van Elburg. Beide jonge schakers wisten oude rotten ruim achter zich te laten.

In de tweede groep zegevierde Douwe Boersma voor Henk Gaasbeek en Jos Haarmeijer terwijl in de eerste groep de hoofdprijs ging naar Henk Jan Bezemer, gevolgd door de eveneens jonge schaker Ben Veerman en Jan Dijkstra. Alle winnaars ontvingen een heerlijke notentaart, aangeboden door Bakkerij ten Brinke uit Ommen. Begin september begint HZP weer met een nieuwe competitie en lesavonden. Belangstellenden kunnen bellen met 0529-454232. HZP schaakt elke donderdagavond in Het Hervormd Centrum in Ommen.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.