eerste vaatje haring ommen brengt 7000 euro op

Zevenduizend euro, zoveel bracht het eerste vaatje ‘Vechtdalharing’ vrijdagmiddag 8 juni op tijdens de haringparty in Ommen. Dit bedrag komt ten goede aan de Guusje Nederhorst Foundation, dat zich inzet voor kinderen in opvangcentra. De stichting knapt de leefruimtes van deze kinderen op, en maakt er ‘Tovertuinen’ van.

Veilingmeester Legebeke werd geholpen door zanger Erwin Nyhoff, die vrijdag in allerijl werd opgetrommeld omdat ambassadrice Babette van Veen ziek was. Nyhoff was voor vrijdag niet bekend met de stichting, maar zo zegt hij: “Deze kinderen die tussen wal en schip komen, dat raakt me. Ik heb daar ook wel eens liedjes over geschreven.” Daarna grapt hij: “Misschien moet ik maar ambassadeur in het oosten worden.” Zijn poging om de prijs op te stuwen lukte aardig, na de belofte om zijn nieuwe single Must be love te spelen.”

“Ik ben zeker niet voor niets naar het oosten gereden”, zegt Daphne Scheuder, directeur van de Guusje Nederhorst Foundation. “Voor een kleine organisatie als de onze, is zevenduizend euro een enorm bedrag, waar we dan ook erg blij mee zijn.” De stichting is nog niet actief in onze regio, maar heeft door heel Nederland negen opvangcentra weten op te knappen.

Miranda de Ruiter bracht het laatste bod uit, en mocht daardoor het vaatje mee naar huis nemen. “Maar het gaat me om het goede doel. Ik houd wel van een harinkje, maar niet van een heel vaatje”, lacht ze. Het hele bedrag is samengebracht door verschillende aanwezigen.

De drie Vechtdalburgemeesters Han Noten (Dalfsen), Marc-Jan Ahne (Ommen) en Peter Snijders (Hardenberg) hadden de eer de eerste haringen in het Vechtdal te proeven. Moeilijk was het kennelijk niet om hen samen te krijgen. “Als we de vraag krijgen om te eten en te drinken, dan komen we meteen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.