Home / archiefcentraal / eerste repair cafe vechtdal succesvol

eerste repair cafe vechtdal succesvol

Het weer was perfect: niet te warm, niet te koud, geen regen. Beetje veel wind, dat wel, maar dat mocht niet verhinderen dat het eerste Repair Café Vechtdal een groot succes werd. De Repair Cafébus was speciaal uit Amsterdam gekomen om de start van het Repair Café in deze regio te ondersteunen. Tijdens de Millennium Manifestatie, zaterdag 23 juni in Hardenberg kwamen veel mensen langs die advies wilden over hun kapotte spullen. De reparateurs konden onder meer een stofzuiger, een cd-speler, een wekker, kleding en een scheerapparaat repareren. Dit tot grote verrassing van de eigenaren, die hun spullen eigenlijk al als verloren hadden beschouwd.

Naast de reparateurs uit Amsterdam waren er bij de stand uit de gemeente Hardenberg twee vrijwilligers, die mensen lieten zien hoe kapotte spullen gerepareerd kunnen worden. Van de organisatie uit het Vechtdal waren Nanny Schutte (Hibertad en Leefstijl), Miriam Gerrits (de Koppel) en Dook van Gils (Bewust Vechtdal) aanwezig. Zij gaven voorlichting over het Repair Café en de doelstellingen ervan. Inmiddels heeft zich ook al een sponsor gemeld: een bedrijf dat losse onderdelen verkoopt van de meest uiteenlopende spullen.

Met de eigenaar zijn afspraken gemaakt over kortingen op onderdelen. Het Repair Café is hier natuurlijk heel blij mee. De organisatoren probeerden tevens vrijwilligers te werven voor de komende edities van Repair Café Vechtdal.

Dat die er gaan komen is duidelijk: het Repair Café Vechtdal blijkt in een grote behoefte te voorzien. In september vindt een vervolg plaats. Dat zal zijn bij Hibertad, het kenniscentrum duurzaamheid op bedrijventerrein Haardijk in Hardenberg. Daar kunnen ook meubels gerepareerd worden. De organisatie raadt iedereen aan deze zomer eens te kijken of er nog min of meer kapotte spullen in huis of tuin zijn die een tweede kans verdienen. Mensen die het weer in orde maken van kapotte spullen als een hobby of uitdaging zien, kunnen zich melden bij Jan Noorlander, jan.noorlander@online.nl of Dook van Gils dookvangils@hotmail.com , 0529-451150.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.