Home / archiefcentraal / de zaaier gaat veilig op weg

de zaaier gaat veilig op weg

Leerlingen van groep 8 van BS De Zaaier uit Nieuwleusen kregen donderdag 14 juni les over de dode hoek in het verkeer. De les was in het kader van het lesprogramma ‘Veilig op Weg’, een samenwerkingsverband van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN).

De les bestond uit een theoriegedeelte in de klas en een praktijkonderdeel buiten rondom een speciale ‘Veilig op Weg’-vrachtauto. De kinderen konden in de vrachtauto plaatsnemen en zo zelf ervaren wat een chauffeur wel ziet in het verkeer, maar vooral ook wat hij niet ziet. Op deze manier willen TLN en VVN kinderen kennis laten maken met de beperkingen van de dode hoek.

Ieder jaar zijn er in het verkeer een aantal ongelukken in de dode hoek te betreuren. Vooral scholieren zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Voorkomen is beter dan genezen. In dat kader is het van groot belang dat kinderen wordt geleerd hoe in het verkeer met de dode hoek moet worden omgegaan.

Veilig op Weg is het langslopende dode hoek lesprogramma van Nederland en heeft onlangs haar vijftiende jaar ingeluid. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Wegpartners, zo’n duizend basisscholen bezocht en maken daarbij gebruik van honderden vrijwilligers.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.