Home / archiefcentraal / de vechtstreek houdt insectenavond en ochtend

de vechtstreek houdt insectenavond en ochtend

Altijd al meer willen weten over insecten? Kom dan vrijdag 6 juli om 20.00 uur of zaterdag 7 juli om 10.00 uur naar het NICO, het NatuurInformatieCentrum aan de Hammerweg in Ommen. Natuur en Milieuvereniging de Vechtstreek organiseert een insectenavond en –ochtend. Er zijn ruim één miljoen soorten insecten. Dat is te veel voor een avond, maar ook voor een mensenleven. Een prachtige, complexe en veelzijdige wereld met zes poten, vier vleugels, twee antennes en nog veel meer.

Op vrijdagavond 6 juli neemt insectendeskundige Alfred van der Burgh belangstellenden mee in deze boeiende wereld. Hij ‘ontleedt’ daar samen met de aanwezigen alle insecten in dertig orden, mooi overzichtelijk. Het verschil tussen kevers en wantsen, krekels en sprinkhanen, dag- en nachtvlinders, libellen en juffers, vliegen en wespen wordt duidelijk gemaakt. Hoe kun je ze in het veld herkennen? Hoe kun je ze vangen en bestuderen, determineren?

De volgende ochtend, zaterdag 7 juli geeft Alfred van der Burgh een excursie naar verschillende biotopen rond het Arriër Koeland. Neem vooral een (vlinder)kijker, loepje, potje en eigen boekjes mee. Na zaterdag 7 juli weet je meer, maar nog lang niet alles over insecten. De start van de ochtendexcursie is om 10.00 uur bij de splitsing Beerzerweg/Junnerweg. Voor leden van de Vechtstreek is deelname aan de avond en ochtend gratis, van niet-leden wordt een bijdrage van 2 euro gevraagd. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: www.vechtstreeknatuur.nl

Wat? Insectenavond en ochtend

Wanneer? Vrijdag 6 juli 20.00 uur en zaterdag 7 juli 10.00 uur.

Waar? Vrijdag: Natuurinformatiecentrum Hammerweg Ommen

Zaterdag: splitsing Beerzerweg/Junnerweg

Voor wie? Iedereen die meer wil weten over insecten

Georganiseerd door: Natuur en Milieuvereniging de Vechtstreek

Contactpersoon: Dook van Gils dookvangils@hotmail.com 0529 – 45 11 50

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.