Home / archiefcentraal / dalfsen proefgebied voor drank boven 18

dalfsen proefgebied voor drank boven 18

Zo snel kan het gaan. Burgemeester Han Noten was wel voorstander van het idee de leeftijd waarop in Nederland drank gedronken mag worden, op te schroeven van 16 nar 18 jaar. Hij zit ook in de Eerste Kamer, dus toen de Dalfser raad in januari besloot de brief te schrijven, kon Noten hem zelf meenemen naar Den Haag en hem daar in behandeling brengen.

Dinsdag kopte de Eerste Kamer hem in. Niet direct na de brief vanuit Dalfsen, maar wel nadat Buma van het CDA gezien had dat er twee comadrinkers per dag (gemiddeld) in Nederland opgenomen worden, waarna de partij – met de verkiezingen in het vooruitzicht – snel haar beleid omgooide: de leeftijd opschroeven is onderdeel van de campagne geworden. Daarmee ontstond er in de Eerste Kamer een meerderheid en die is dinsdag dus ingekopt.

De Tweede Kamer komt vast deze regeringsperiode niet tot een wetsvoorstel, want het onderwerp wordt vast controversieel verklaard. Ofwel: de huidige minderheidscoalitie mag het niet op tafel brengen.

Tot die tijd zou Dalfsen de proef dus gerust op de som kunnen nemen. Alvast de eerste gemeente in Nederland zijn waar je onder de 18 niet mag drinken. We zijn wel benieuwd wat de bevolking daar van zou vinden.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.