creatieve kinderen in de bieb in hardenberg

In het LOC in Hardenberg viel op zaterdag 9 juni, de afsluitende dag van de Week van de Amateurkunst (WAK), volop te genieten van kunst en cultuur. In de bibliotheek waren twee verschillende creatieve workshops voor kinderen.

Namens de Fiep Westendorp Foundation verzorgde illustrator Katja Kaduk (http://www.katjakaduk.nl) een tekenworkshop onder de titel “Blaffende honden bijten niet!”. Kinderen van 7 tot en met 11 jaar kregen tips hoe een illustrator passende tekeningen bij een verhaal of gedicht maakt en gingen hierna zelf aan de slag.

De volgende workshop werd verzorgd door Astrid Hegeman, docent beeldend van Muzerie, en Iena Redeker van de bibliotheek. Nadat er een spannend fragment was voorgelezen uit het jeugdboek Juttersjong van Sanne Parlevliet ging de fantasie van de kinderen werken en werd er geschilderd. Dat de kinderen aandachtig hadden geluisterd was te merken in de resultaten. En dat nog wel, terwijl tijdens het voorlezen de klanken van de Big Band van de Muzerie in de bieb doordrongen.

Muzerie, Cultuurmix LOC en Bibliotheek hadden een gezamenlijk programma samengesteld onder de noemer “Muzerie Festival”. Zo waren er onder meer presentaties van leerlingen en docenten, proeflessen en workshops van Muzerie en bibliotheek, maar ook van de Hardenbergse talenten Marius Kooy en Aileen van Dijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.