Home / archiefcentraal / column lagas al weer op de helft

column lagas al weer op de helft

. Voor mijn portefeuille betekent dat ten eerste afmaken waar we mee begonnen zijn. Na de zomer begint de bouw in het centrum, wordt de aansluiting met de Danteweg aangepakt, de Stationsweg wordt prachtig en de Vechtoevers krijgen een totaal nieuwe look. Daarnaast starten wij met de plannen voor de woningbouw in Ommen Oost en is het project intelligent Vechtdal gestart. Een samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheid om goede stageplekken en afstudeerplekken voor hoger opgeleiden in het Vechtdal te realiseren. Dit project draait vooral op het enthousiasme van studenten.

En die samenwerking die is ontstaan, dat is een speerpunt dat ik verder wil zien groeien. Niet alleen bij studenten, maar ook bij ondernemers, winkeliers, landbouwers, recreatiebedrijven en inwoners en wie al niet meer. De huidige situatie is niet tijdelijk, dat moge duidelijk zijn. En daarom moet je niet achteroverleunend afwachten tot wat komen gaat of wat een ander gaat doen. We moeten er samen met en voor elkaar voor gaan. Hierbij is creativiteit nodig en mensen met initiatieven. We hebben doeners en denkers nodig om nieuwe kansen te vinden en op te pakken en uit te voeren. Soms liggen de mogelijkheden voor het oprapen, soms hebben ze een steuntje in de rug nodig. Hier ligt ook een rol voor de gemeente en die ga ik zeker oppakken. Er is al een recreatieplatform, een regulier overleg met de LTO, de Ommer Marke, de Plaatselijk Belangen, de OVO en de HVO en voorzichtig zie je de resultaten hiervan al tevoorschijn komen. Ik zie de energie al langzaam opborrelen, laten we de deksel niet op deze energiebron gooien! Maar laat de energie weer door uw aderen stromen.

Dit heeft het college ook getracht in de Kadernota. Door de komende verkiezingen is er veel onduidelijk, vooral hoeveel geld de gemeente van het rijk gaat ontvangen voor het komende jaar. Toch leggen we met enige voorbehoud plannen voor aan de raad. Soms moet je ook het voortouw willen nemen, een onzekerheid is er altijd. Graag nodig ik u uit om op 7 juni uw visie te geven over deze kadernota.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.