Home / archiefcentraal / burgemeester op bezoek bij pb varsen

burgemeester op bezoek bij pb varsen

Burgemeester Marc-Jan Ahne van Ommen maakt in de komende tijd een tour langs de plaatselijke belangen van de gemeente. Vrijdagmorgen 15 juni was Plaatselijk Belang Varsen aan de beurt. In twee uur werd hem een indruk gegeven van de zaken die er spelen, en om hem wat van de omgeving te laten zien.

Secretaris José Jutten vertelt: “Voor het vervoer hadden we gekozen voor een Willy’s jeep: een open wagen, zodat we de burgemeester een ruim zicht konden geven op onze omgeving en ook de binnenwegen comfortabel zouden kunnen nemen.”

Tijdens de ontvangst bij de familie Welleweerd, met koffie en appeltaart, werden onder meer de gevolgen voor Varsen van het opwaarderen van de N340 en glasvezelkabel in het buitengebied besproken. Op het bedrijf van de familie werd de taxusverwerkerij en de houtzaag/kloverij bekeken. Daarna bezocht de groep het restauratie- en revisiebedrijf voor oldtimerstractoren en motoren van Arjan van Lenthe, en pluimveebedrijf Schuttert, een bedrijf met legkippen dat vrije uitloop-eieren produceert.

“Hierna zijn we door het reconstructiegebied van Varsen gereden, een gebied waar nieuwe natuur aangelegd wordt dat nu in een afrondende fase is. Wij hebben aangegeven dat we graag een brink willen in Varsen op de plek van Erve Vedders”, aldus Jutten. “Het monument op het land van ‘de Dunnewind’ zou goed bereikbaar moet worden, en we willen van ‘de Dunnewind’ graag een ontsluiting richting Melenboer om daar aan te sluiten op het nieuwe fietspad. Ook hebben we hem een ‘Varsener fietsbank’ laten zien.”

Als laatste bedrijf werd de nieuwe zichtstal voor varkens van de familie Schuldink bezocht, een varkensvermeerderingsbedrijf gebouwd met het oog op de toekomst. Consumenten kunnen langs de hele stal lopen en overal naar binnen kijken zonder de varkens te verstoren.

Jutten: “We hebben tijdens onze route de burgemeester gewezen op alle bedrijven die in Varsen aanwezig zijn en dat, om Varsen levendig te houden, er ruimte moet zijn voor deze bedrijven.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.