Home / archiefcentraal / bissinghcrossers komen 1 punt tekort op nk

bissinghcrossers komen 1 punt tekort op nk

Afgelopen zaterdag gingen 33 Bissinghcrossers uit Ommen op bezoek bij de buren in Dedemsvaart voor het Nederlands Kampioenschap voor clubs. Superspannend was het de hele dag, omdat de club uit Ommen weinig weggaf in de manches. Datzelfde gold echter ook voor de thuisclub die met maar liefst 61 rijders aan de start verscheen. Met het behaalde puntenaantal van 307 bleken de crossers uit Ommen slechts 1 punt tekort te komen voor titel.

FCC Nuland kon zich met 308 punten wel de beste club van Nederland noemen, terwijl Dedemsvaart uiteindelijk de derde tree op het podium mocht beklimmen. Martijn Jaspers (jongens 18 jaar en ouder) en Nick Geerling (cruisers 15 jaar en jonger) wisten allebei de maximale score van 40 punten te behalen. In de categorie jongens 15 jaar wist Nick ook bijna de maximale punten te behalen, maar moest in de finale een concurrent voor zich dulden.

Tweede plaatsen waren er ook voor zijn zus Tessa Geerling, Kevin van der Linde en Manon Veenstra. Ook Cencia Waaijenberg lag op koers voor een tweede plaats, maar maakte een stuurfout in de laatste bocht. Daarmee belandde ze op een vierde positie en zag geen mogelijkheid meer om dit nog goed te maken.

Iris van der Linde had het in haar finale al vanaf de start moeilijk maar kon door een paar keer slimme acties ook nog een vierde plek bemachtigen. Voor Vincent Huisjes, Robin Dijk, Michiel Bark en Danielle Gohl was het behalen van de finale opzich het hoogst haalbare. Zij moesten allen genoegen nemen met een zevende plaats. Al met al kan er terug gekeken worden op een mooie wedstrijd met een mooi resultaat. En volgend jaar zullen ze alles op alles zetten om wel de beste club van Nederland te worden.

Lees ook

Digitale ledenvergadering van USV: groen licht voor investering in clubgebouw

NIEUWLEUSEN – De leden van voetbalvereniging USV hebben tijdens de digitale ledenvergadering groen licht gegeven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.