Home / archiefcentraal / ahne over samenloop bijzonder knap

ahne over samenloop bijzonder knap

Marc-Jan Ahne is burgemeester van Ommen en ambassadeur van Samenloop voor Hoop

Waarom ben je ambassadeur?

Als burgemeester van Ommen vind ik dat dit ambassadeurschap er bij hoort. Een evenement waar al zeker 1400 mensen uit de gemeente Ommen aan meedoen, daar wil ik natuurlijk ook mijn bijdrage aan leveren. Mijn voorgangster Marriët Mittendorff sprak tijdens onze overdrachtsgesprekken voorafgaand aan de installatie al vol lof en enthousiasme over de Samenloop voor Hoop. Zij maakte mij toen al nieuwsgierig en enthousiast om eraan mee te doen.

Daarnaast heb ik in mijn nabije omgeving ervaring met kanker en heb mensen zien wegvallen, net als iedereen tegenwoordig. Ik weet wat de ziekte doet met mensen. Het is volksziekte nummer één. En de ziekte waaraan nog steeds de meeste mensen sterven. Dus de Samenloop is een prachtig evenement om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Je loopt mee in het ambassadeursteam. Heb je er zin in?

Ja natuurlijk. Ik weet nog niet precies wanneer ik ben ingepland om te lopen, maar ik ben sowieso veel aanwezig tijdens het hele evenement. Ik mag de Samenloop in Ommen namelijk zowel officieel openen als afsluiten. Tussendoor wil ik naast het lopen ook graag de kaarsenceremonie meemaken. Ik verwacht dat het heel bijzonder en indrukwekkend zal worden.Vorige week sprak ik er nog over met Lidy en Gert van de organisatie, ze maakten me erg nieuwsgierig.

Doe je ook mee aan het meeloopspreekuur: een van de acties van ons team om geld op te halen tijdens de loop?

Ja zeker, leuk plan en dat is nog eens efficiënt met mijn tijd omgaan ook. Het lijkt me prima om een paar rondjes te praten tijdens het lopen met wie dat wil. Dan moet dat natuurlijk wel in ruil voor een kleine donatie, lijkt me.

Ben je ook bezig met andere acties om geld in te zamelen?

Ja. Ik weet dat er momenteel moeilijk op korte termijn een gesprek is te plannen met mij. De meeste uren staan vol gepland. Ik zou dus graag een gesprek willen veilen. En omdat we toch allemaal moeten eten, doen we dat tijdens een door mij betaalde lunch. Dan kan de hoogste bieder eens met mij ervaringen delen over Ommen, vragen stellen of wat dan ook.

Wat wil je nog kwijt?

Iedereen heeft zijn persoonlijke ervaringen met kanker in zijn of haar omgeving. Dus iedereen spreekt het doel KWF zeker aan. Maar als je vervolgens ziet hoeveel kracht er zit in de samenleving van Ommen om zo’n groot doel te stellen en zo’n groot evenement zomaar te organiseren met elkaar. En als je ziet hoe de gemeenschap van Ommen met al minimaal 1400 lopers dit evenement nu al tot een succes maakt, dat is heel bijzonder! Ik heb ook speciaal gekozen om burgemeester te worden in zo’n hechte gemeenschap. In Ommen verbindt men zich aan het doel en gaat er vol voor. Als men elkaar nodig heeft, staat men “gewoon” voor elkaar klaar, dat maakt het warm en bijzonder.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.