Home / archiefcentraal / afscheidsconcert jan schoonhoven

afscheidsconcert jan schoonhoven

Het A-orkest van Soli Deo Gloria Ommen geeft op zaterdag 7 juli een bijzonder concert. Niet alleen wordt met dit concert gevierd dat dirigent Jan Schoonhoven 25 jaar als dirigent actief is, maar tevens zal dit voor hem het afscheidsconcert worden. Jan heeft zestien jaar lang het A-orkest van SDG muzikaal geleid.

De combinatie van Schoonhoven met het orkest was altijd bijzonder succesvol. Twee keer werd SDG Nederlands kampioen in de tweede divisie en is er promotie afgedwongen naar de hoogste divisie. In de periode dat Jan Schoonhoven het orkest heeft geleid, zijn vier jeugdige orkestleden doorgestroomd naar het conservatorium. Ook is Jan de bedenker en de creatieve kracht achter de Ommer Music Happening die vanaf 1997 elke twee jaar door de vereniging werd georganiseerd. Jan Schoonhoven is naast dirigent ook muziekdocent aan het Vechtdalcollege in Dedemsvaart en heeft hij zijn eigen artiestenbureau Mastermind4you waarmee hij onder andere het Vecht Gospel Festival in de Trefkoele in Dalfsen organiseert.

Speciale gast tijdens het afscheidsconcert is pianist Gezinus Veldman. Het concert begint om 20:00 uur in de Gereformeerde kerk aan de Bouwstraat. Kaarten à 7,50 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via Schildersbedrijf van Elburg of via www.mastermind4you.nl. Aan de deur 10 euro.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.