Home / archiefcentraal / workshop in galerietje van fietje

workshop in galerietje van fietje

Kunstenares Fietje Herbrink gaat samen met interieuradvies en –ontwerp het Cuyphuys in Heino op 8 en 9 juni een workshop kunstschilderen met kalkverf organiseren aan de Heinoseweg 18 in Dalfsen.

Temidden van de uitbundige natuur rondom het monumentale boerderijtje van ‘Galerietje van Fietje’ kan iedereen die het werken met kalkverf eens wil uitproberen tussen 10 en 14 uur zijn of haar hart ophalen. Voor 75 euro krijgen deelnemers alle ondersteuning, de materialen en een lunch en drankjes.

Kalkverf is een matte verf zonder chemische toevoegingen en met een rustieke uitstraling. Met behulp van deze milieuvriendelijke verf kun je in één dag een product maken dat ’s avonds al kan worden opgehangen.

Fietje woont en werkt al 17 jaar in het boerderijtje dat deel uitmaakt van landgoed De Aalshorst. Ze heeft een open atelier voor iedereen die plezier beleeft aan schilderen. Haar grootste talent is mensen te enthousiasmeren en te inspireren. “Je kunt mensen niet in één dag leren schilderen,” aldus Fietje. “Hoogstens kan ik hen op ideeën brengen en wat techniekjes leren, maar het belangrijkste is dat mensen zelf tevreden zijn met wat ze hebben gemaakt en ontdekken hoe fijn het is om creatief bezig te zijn. Dat geeft minstens evenveel bevrediging als het eindproduct.”

Onder begeleiding van een interieuradviseur van het Cuyphuys gaan deelnemers aan de workshop eerst een sfeercollage maken. Daarna krijgen ze uitleg over kalkverf en wat je er allemaal mee kunt doen. Vervolgens kan iedereen aan de slag. Aan het eind van de dag worden de resultaten getoond in de vorm van een mini-expositie.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.