wethouder neemt duo fiets in gebruik

.

Duurzaam Hoonhorst staat voor groen, gezond en gemeenschappelijk, terwijl volgens Von Martels ook de ‘g’ van ‘generaties’ hieraan toegevoegd kan worden. De stichting heeft tot doel om de leefbaarheid in Hoonhorst op peil te houden en waar nodig te vergroten. Naast opwekken van duurzame energie is een van de speerpunten van Duurzaam Hoonhorst dat iedereen tussen 0 en 100 jaar in het dorp kan wonen. “Hierbij wordt vooral ook naar de oudere groep inwoners gekeken,” aldus Marian Spin van Duurzaam Hoonhorst. “Er zijn diverse plannen om deze groep te helpen om langer – zelfstandig – in de dorpsgemeenschap te houden en hen een sociale oudere dag te geven. Zo wachten we momenteel op de resultaten van de enquete die gehouden is onder 55-plussers om aan de slag te kunnen met de behoeften rond wonen en welzijn.”

Een van die plannen is ook om de mobiliteit van ouderen te vergroten. Dit helpt hen om contacten te onderhouden en om van zijn woonomgeving te kunnen blijven genieten. Zodoende ontstond het idee om een duo-fiets voor het dorp beschikbaar te stellen. Een duo-fiets is een fiets waarmee iemand die niet zo mobiel is, samen met een familielid of vrijwilliger erop uit kan gaan. Beide personen zitten daarbij gezellig samen op de fiets. De duo-fiets is voorzien van een elektrische hulpmotor waardoor er niet zwaar getrapt hoeft te worden en ook is er ruimte om een rolstoel, rollator of krat boodschappen mee te nemen. De duo-fiets zal in voorlopig gestald worden op de Damhoeve, zodat bezoekers van de zorgboerderij de fiets kunnen gebruiken. “Dit is een mooie start van werken aan welzijn voor ons dorp,” aldus Spin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.