Home / archiefcentraal / voor kika van parijs naar dedemsvaart fietsen

voor kika van parijs naar dedemsvaart fietsen

“We hebben er erg veel zin in,” aldus Nicole.

Zoals vaker met dergelijke acties, is de aanleiding voor de sponsortocht een verdrietige. In oktober overleed een leerlinge uit de eerste klas van het Vechtdal College aan kanker, nadat zij de school slechts enkele dagen had bezocht. Dat bracht de docenten Erik Luppes en Jan Schoonhoven op het idee om geld voor het goede doel bijeen te gaan fietsen. “Het leek ons leuk om daaraan mee te doen,” zegt Janniek. “600 kilometer is een heel eind, maar het gaat ons vast wel lukken.”

Op woensdag 16 mei vertrekt de groep uit Dedemsvaart, waarna ze op Hemelvaartsdag uit Parijs vertrekken. “We proberen te starten onder de Arc de Triomphe, maar we moeten nog even kijken of dat kan,” legt Janniek uit. “Het is daar natuurlijk wel erg druk. Vervolgens fietsen we elke dag honderd kilometer richting huis. We slapen op campings en op zondag is er een rustdag.”

Op woensdag 23 mei komen de leerlingen en hun begeleiders weer aan bij hun school. “We hopen dan dat alle leerlingen en ook familie ons bij de school staan op te wachten,” zo kijkt Nicole alvast vooruit. “Ik denk wel dat we dan erg moe zijn.” Hoewel ze niet speciaal getraind hebben, fietsen de dames wel dagelijks van Nieuwleusen naar Dedemsvaart en terug, waardoor ze al heel wat kilometers in de benen hebben. Ook over de dagen die ze op school missen, maken Nicole en Janniek zich weinig zorgen. “We gaan allebei wel over,” zegt die laatste vol zelfvertrouwen.

Ook de moeders van Janniek en Nicole – Hennie Prins en Janny Wienen – zijn maar wat druk met de aanstaande tocht. Niet alleen proberen ze sponsors te vinden, maar ook gaan ze met de groep mee naar Parijs en weer terug. “Wij gaan met de camper om ze onderweg bij te staan,” zegt Hennie. “In totaal zijn we met acht ouders en een aantal leraren. Ik vind het heel bijzonder dat zij zoiets met hun leerlingen doen.”

Momenteel hebben de beide dames samen ruim 2000 euro aan sponsorgeld bij elkaar. Ze hopen echter dat daar nog heel veel geld bij komt. Mensen die Nicole en Janniek met een financiële bijdrage voor KiKa willen steunen, kunnen een bedrag overmaken op rekeningnummer 38.49.53.654 van het Vechtdal College. Dit kan onder vermelding van ‘Vechtdal College fietst voor KiKa, t.n.v. Janniek en Nicole’.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.