Home / archiefcentraal / volop genieten aan de vecht in dalfsen

volop genieten aan de vecht in dalfsen

Als het aan de gemeente Dalfsen ligt, worden dit jaar nog twee projecten in de buurt van de Vecht gerealiseerd, namelijk Pleisterplaats De Stokte en een Uitkijktoren. De provincie Overijssel en de gemeente Dalfsen investeren samen in projecten, die de relatie tussen Dalfsen en de Vecht versterken. De passantenhaven is al opgeknapt en de werkzaamheden aan de bijgebouwen van de Westermolen schieten ook op. Nu zijn voor De Stokte en de Uitkijktoren de ontwerpen bekend.

De Stokte

De voormalige vuilstort De Stokte in Dalfsen krijgt een recreatieve functie door de ontwikkeling van een pleisterplaats. De pleisterplaats wordt een plek waar recreanten en toeristen tijdens een wandeling, fietstocht of een kanotocht kunnen stoppen om even uit te rusten en te genieten van het Vechtdal. Op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde ontwikkelingsvisie (2009) en een bewonersavond heeft OKRA landschapsarchitecten het ontwerp voor de pleisterplaats gemaakt. De beleving van natuur, rust en landschap staan centraal. Er wordt inheemse beplanting geplaatst, een omgezaagde boom dient als speeltoestel en er komen bankjes en struinpaden. Door de combinatie met het (nog te realiseren) voetfietsveer ontstaat een nieuw ommetje.

Het vergunningentraject om de pleisterplaats te kunnen realiseren, is gestart. De ontwerpomgevingsvergunning ligt vanaf 25 april 2012 tot en met 5 juni 2012 voor iedereen ter inzage.

Het is de bedoeling om de pleisterplaats dit jaar aan te leggen.

Uitkijktoren

In het bosje op de kruising Frankenweg-De Stokte wordt een duurzame uitkijktoren gerealiseerd met een hoogte van ongeveer 20 meter. Drie bureaus hebben een uitkijktoren ontworpen. Deze ontwerpen zijn door

een projectgroep beoordeeld. De schetsen van het winnende ontwerp zijn in een inloopavond aan omwonenden gepresenteerd. Omwonenden hadden zo de mogelijkheid om deze te bekijken en daarop te reageren. Het ontwerp van de uitkijktoren wordt door de architect nog nader uitgewerkt. Verder wordt een

deel van het bosje, waar de uitkijktoren gerealiseerd wordt, kwalitatief opgewaardeerd.

Voor het realiseren van de uitkijktoren is een omgevingsvergunning nodig. Verwacht wordt dat de

ontwerpomgevingsvergunning in juni ter inzage ligt. Iedereen mag hierop reageren. Als alles volgens

planning verloopt wordt de uitkijktoren eind 2012 opgeleverd.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.