Home / archiefcentraal / vechtdalconcert mixt modern en klassiek

vechtdalconcert mixt modern en klassiek

“Een fijne, plezierige avond, en je levert ook nog een bijdrage aan een goed doel”, dat is volgens Juriën van Schie de basis van het Vechtdalconcert, dat dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd door de Juniorkamer Vechtdal en de Rotaryclub Dedemsvaart/Ommen. Samen met onder andere Henk Ruiter en Aline Hofstee zit Van Schie in de organisatiecommissie. “We kiezen elk jaar bewust voor een regionaal doel. Omdat dit de mensen aanspreekt, en omdat we echt iets voor hen kunnen betekenen”, legt Henk Ruiter uit.

Het goede doel van 2012 is hospice ’t Huis de Pastorie in Dalfsen. Daar kunnen mensen in de laatste fase van hun leven verblijven. Van Schie: “We halen geld op, en daarvan geven we vaak iets fysieks aan het goede doel. Voor het hospice moeten we dat nog nader bepalen. We denken aan bijvoorbeeld een airco, omdat de mensen die in het hospice verblijven behoefte hebben aan het controleren van het klimaat. Omdat het een monumentaal pand is, komt daar meer bij kijken dan bij een normale airconditioning.”

Het programma wordt elk jaar met zorg samengesteld. Hofstee: “We hebben een mix van modern en klassiek, en bekende artiesten, om een zo breed mogelijk publiek aan te trekken.” Dit jaar treedt Carel Kraayenhof op, bij het grote publiek bekend van het huwelijk van prinses Máxima en prins Willem-Alexander. Het tweede optreden is van Petra Berger, wiens carrière begon in de Soundmixshow. Zij speelt samen met een liveorkest onder leiding van mede-organisator Henk Ruiter. “Voor en na de pauze was altijd een duidelijke scheiding tussen modern en klassiek, maar dat halen we nu iets meer naar elkaar toe.” Voordeel van de mix van stijlen is volgens Hofstee dat liefhebbers van een genre ook kennismaken met het andere genre. “Ik houd zelf meer van lichtere muziek, maar zo leer je ook andere muziek kennen.” Ruiter voegt toe: “De afterparty met BMA Band maakt ook deel uit van het programma. Dan gaat het dak eraf.”

De organisatie blijft na het concert betrokken bij de goede doelen, en denkt mee om het geld zo goed mogelijk te besteden. “Vorig jaar gaven we aan het Thomashuis in Vinkenbuurt een duofiets, een fiets met een soort zijspan. Misschien denk je: wat is een fiets nou? Maar de bewoners konden eerst niet fietsen. Dit geeft ze een soort vrijheid, en verbetert hun de kwaliteit van leven”, aldus Hofstee. Het jaar daarvoor was de kinderboerderij aan de beurt: “Zij zaten echt omhoog, omdat ze aan steeds strengere, kostbare eisen moesten voldoen. Wij hebben ze voort kunnen helpen.” Ook Elzenhoek en het Vechtgenotenhuis zijn al eens het goede doel van het Vechtconcert geweest. Henk Ruiter vertelt: “Het zijn organisaties die smaak geven aan de samenleving. En elk jaar levert het toch zo’n tien mille op, dus we kunnen echt wat bijdragen.”

Het Vechtdalconcert vindt plaats op 16 juni bij congrescentrum Mooirivier in Dalfsen. Kaarten kosten 40 euro en zijn verkrijgbaar op www.vechtdalconcert.nl en bij VVV’s in de regio.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.