Home / archiefcentraal / usv in verlenging langs raalte 1 0

usv in verlenging langs raalte 1 0

USV heeft op sportpark Hulsterlanden in Nieuwleusen dik verdiend de laatste speelronde van de nacompetitie weten te bereiken. In de tweestrijd tegen Raalte werd, na het eerdere 0-0 gelijkspel, nu in de verlenging een 1-0 overwinning op de Raaltenaren geboekt.

Dat ging niet zonder slag of stoot, want het talrijk opgekomen publiek moest tot de 98ste minuut op de winnende en verlossende goal wachten. Op basis van het vertoonde spel had USV de wedstrijd al veel eerder kunnen of moeten beslissen.

In de eerste helft was de thuisploeg wel de betere ploeg, maar de passing op de helft van de tegenstander was vaak te slordig. Toch kreeg het team van coach Joshua Nijlant in die fase wel wat kleine scoringskansen. Maar doelman Emiel Tiggelhoven van Raalte kwam nooit echt in grote problemen.

Direct na de pauze kregen de gasten uit Raalte, na een onachtzaamheid in de USV-defensie, een opgelegde mogelijkheid om de score te openen. De bal vloog echter rakelings langs het doel van Damian Scholten. Hierna trok USV het initiatief volledig naar zich toe. Met goed opgebouwde aanvallen werd het doel van Tiggelhoven bestookt. De van een enkelblessure teruggekeerde routinier Stefan Buitenhuis zag, na een pass van Rick Timmerman, zijn inzet op de paal belanden. Ook hierna kregen onder andere Rick Timmerman en Aaron voor ’t Hekke uitstekende mogelijkheden om de score voor USV te openen. Maar beide spelers waren net niet scherp genoeg om Raalte op achterstand te zetten.

In de achtste minuut van de verlenging was het wel raak. Een door aanvoerder Kay Huzen genomen vrije trap kon niet goed door keeper Tiggelhoven worden verwerkt. En Rick Timmerman was er als de kippen bij om de bal in het doel te jagen. Na deze treffer kreeg de topscoorder van USV nog een unieke kans om de 2-0 binnen te schieten, maar hij wachtte net iets te lang met de afronding. De gastheren gaven hierna niets meer weg en konden na 120 minuten voetbal de meer dan verdiende 1-0 overwinning in de analen laten bijschrijven.

Tweede pinksterdag om 14.00 uur wordt de eerste finalewedstrijd voor promotie naar de vierde klasse op sportpark Hulsterlanden tegen Broekland gespeeld. Deze voor USV lastige opponent klopte tegenstander Holten (2-0). Zondag 3 juni volgt dan de return in Broekland.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.