Home / archiefcentraal / uit het gemeentehuis zorgboeren

uit het gemeentehuis zorgboeren

Vanaf 1 januari 2013 wordt de gemeente verantwoordelijk voor (nieuwe) cliënten die in aanmerking komen voor begeleiding. De huidige cliënten die nu nog met de AWBZ te maken hebben vallen met ingang van 2014 onder de gemeente.

Tijdens de presentatie was het betoog van de verschillende boeren hartverwarmend. Men wist goed naar voren te brengen dat meedoen op de boerderij voor veel mensen erg helend werkt. Dat maakt het een bijzondere vorm van dagbesteding en de behoefte daaraan is groot.

In sommige opzichten kunnen zorgboeren zelfs een voorbeeld zijn voor andere zorginstellingen. Zo gebeurt het soms dat sommige zorgboeren ervoor kiezen om verschillende doelgroepen met elkaar te laten samenwerken op hun bedrijf.

In de reguliere zorg is vaak gekozen om groepen juist uit elkaar te halen, jong-gehandicapten los van de ouderen bijvoorbeeld. De zorgboeren hebben mij heel goed duidelijk kunnen maken dat het een vak met toekomst is.

Mensen met een zorg- of begeleidingsvraag voelen zich prettig in die overzichtelijke en herkenbare omgeving van de zorgboerderij. Zij worden aangesproken op hun mogelijkheden, niet op hun beperkingen en leveren een bijdrage aan de boerderij. Zij krijgen het gevoel er weer bij te horen en genieten van de ruimte en regelmaat van het agrarische werk.

Mogelijk bent u zelf in juni eens in de gelegenheid om een zorgboerderij te bezoeken. Op mij hebben de

ondernemers een grote indruk achtergelaten, ik ben benieuwd naar uw ervaringen.

Maurits von Martels

Wethouder

m.vonmartels@dalfsen.nl

twitter: @mvonmartels

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.