Home / archiefcentraal / tuin de horte decor voor rvs kunst

tuin de horte decor voor rvs kunst

Zaterdag en zondag 26 en 27 mei stelt Landschap Overijssel de tuin van landgoed De Horte open voor het prachtige werk van kunstenaar Pieter C. Millenaar. De expositie is gratis te bezoeken.

Het werk van Pieter Millenaar bestaat voornamelijk uit kunst voor op het terras en in de tuin. De historische landgoedtuin van De Horte vormt daarom een ideale expositieruimte. De kunstenaar is de hele dag aanwezig om tekst en uitleg te geven. Het werk is ook te koop. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar Landschap Overijssel. Een bezoek aan de expositie kan prima gecombineerd worden met één van de mooie wandelingen over het oude landgoed De Horte.

Elke laatste zaterdag en zondag van het kwartaal is er in Overijssel een open kunstroute waar kunstenaars en galeries gratis door de hele provincie hun deuren openstellen voor het publiek. Op de website www.kunstrouteoverijssel.nl staat waar u terecht kunt.

Tussen Dalfsen en Zwolle ligt landgoed De Horte verstopt in de bossen. Het landgoed is ruim 150 hectare groot en stamt uit het begin van de zeventiende eeuw. Vanaf 1973 is landgoed De Horte eigendom van Landschap Overijssel. Het kantoor van de stichting bevindt zich in het landhuis.

Landgoed De Horte is vrijwel geheel toegankelijk voor wandelaars. Ook de historische tuin is vrij toegankelijk. De tuin is in de ‘formele Franse tuinstijl’ ingericht. In de zeventiende en achttiende eeuw was deze stijl erg populair. Kenmerkend voor deze stijl zijn onder andere een overduidelijke symmetrie, zichtassen en leivormen en geschoren hagen. In 1978 is de tuin zoveel mogelijk teruggebracht naar de oorspronkelijke staat, inclusief de vanouds aanwezige fruitrassen en overige plantensoorten, bloemen en kruiden.

Tussen 10.30 en 17.00 uur kunnen bezoekers de roestvrijstalen objecten bewonderen. Landgoed de Horte bevindt zich aan Poppenallee 39 in Dalfsen.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.