Home / archiefcentraal / sv nieuwleusen a1 terug uit engeland

sv nieuwleusen a1 terug uit engeland

Een vermoeide selectie van SV Nieuwleusen A1 keerde zondagochtend 6 mei terug van een driedaagse reis naar de Engeland. Daar had de ploeg vrijdagavond 4 mei een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen Thame United (Thame/Oxfordshire). Die wedstrijd stond in het teken van de seizoen afsluiting van de A1 selectie van SV Nieuwleusen.

Thame United beschikt over een sterke selectie van spelers onder 21 jaar, die op een hoger niveau opereren dan de A1 van SV Nieuwleusen. Dit in combinatie met het volle reisprogramma na het vertrek op donderdag uit Nederland, eiste al snel zijn tol.

Voor rust keek de A1 selectie al tegen een 3-0 achterstand aan. Na enkele aanpassingen in het systeem en in het elftal speelde Nieuwleusen een prima tweede helft en scoorde al vroeg de 3-1. Ondanks een aantal goede kansen bleef het hierbij en wonnen de Engelsen de partij. Gezien het getoonde spel en de inzet was het echter een uitstekend resultaat voor de Nieuwleusenaren. Daarnaast was het een unieke manier om kennis te maken met de wijze waarop het voetbal en zijn traditionele waarden in Engeland beleefd worden.

Naast de kennismaking met het Engelse voetbal was de driedaagse reis tevens een gelegenheid voor de jonge spelers om kennis te maken met het Engelse voetbal op het hoogste niveau, middels een bezoek aan een wedstrijd van Charlton Athletic. Ook de andere culturele hotspots van London werden met een bezoek vereerd.

Lees ook

Sportclub Lemele schminkt OVC ’21 na rust volledig af

LEMELE – In klasse 4F van het zaterdagvoetbal sprong de affiche Sportclub Lemele tegen OVC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.