spectaculaire voorstelling de kardoen

Afgelopen woensdag 23 mei traden alle leerlingen en leerkrachten van basisschool de Kardoen op in de voorstelling 1001 nacht in sporthal de Carrousel. De sporthal was voor deze gelegenheid omgetoverd in een waar theater, waar voldoende plek was voor de 500 ouders en overige belangstellenden.

Onder leiding van Dolf Moed van Theaterfiets hadden de 275 leerlingen twee dagen lang hun rol geoefend en ook vele ouders hebben enthousiast meegeholpen bij de organisatie. Woensdagmorgen was de generale repetitie en ’s avonds gingen de deuren van de sporthal open en kwamen veel ouders en familieleden kijken naar het geweldige spektakel.

De kinderen zetten een wervelende show neer, die bijna anderhalf uur duurde. Het programma was zeer gevarieerd van samenstelling, waarin spanning, humor, vertedering en prestatie elkaar in een vlot tempo afwisselden. Elke groep had in deze voorstelling z’n eigen scene, liedjes, dansen en kostuums. De jongste kinderen zorgden voor de nodige vertedering door hun optreden als ware buikdansers, slangenbezweerders en een paardendressuuract.

Een “echte” karavaan met kamelen en ezels, verschillende dansgroepen, jongleurs, circusartiesten die specta-culaire staaltjes van evenwichtskunst toonden door op tonnetjes en zelfs op circusballen te lopen. Zelfs Ali Baba met z’n 40 rovers kwamen voorbij om het publiek te vermaken

Het samen kunst maken, samen zingen, maar ook het gedisciplineerd toewerken naar het eindresultaat was een geweldige stimulans voor de hele school. Uit de lovende reacties na afloop van de voorstelling bleek dat het aanwezige publiek had genoten van deze voor de leerlingen onvergetelijke voorstelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.