Home / archiefcentraal / samenloop interview met team taxi steen

samenloop interview met team taxi steen

Roos ter Beek – Aan tafel zitten initiatiefneemster Rina Gerrits en haar collega’s en medecoaches Betsie Groot Kormelink en Aly Linde.

[b]Waarom doen jullie mee?[b/]

Rina: “Voor het goede doel en voor de gezelligheid, maar in eerste instantie omdat ik vorig jaar 2 vriendinnen aan kanker verloren ben. Toen ik vervolgens in december op de kerstmarkt in Ommen liep en de vraag kreeg om een team te vormen, heb ik direct ‘ja’ gezegd. Vervolgens heb ik in de kantine collega’s gevraagd. Die zeiden ook direct ‘ja’. Om het team compleet te maken heb ik ook vrienden en ook de kinderen van een overleden vriendin gevraagd. Binnen 2 weken was het team rond. Omdat we nu met wel 37 personen een team vormen en wij nogal wat willen doen heb ik Betsie en Aly gevraagd om samen de coaching op te pakken.”

Betsie en Aly in koor: “Ja en dat doen wij natuurlijk graag.”

[b]Jullie hebben spectaculaire acties om geld in te zamelen, vertel eens?[b/]

Rina: “We hebben een uniek voetbalshirt met alle 25 handtekeningen van de selectiespelers van Heracles. Die gaat geveild worden tijdens de SamenLoop voor Hoop.”

[b]Hoe komen jullie daar nou aan?[b/]

Betsie: “Ja dat is een mooi verhaal. Ik werd een tijdje terug op zaterdagavond gebeld of we vanuit Taxi Steen een rit van Ommen naar Almelo konden doen met wel 3 bussen en 2 auto’s. Het bleek een rit te zijn om het eerste van Heracles terug te brengen. Ik weet helemaal niets van voetbal, dus heb snel mijn man gebeld om te vragen hoe ze hadden gespeeld. Het bleek dat ze met 2-0 verloren hadden van PSV, dus de stemming was niet uitbundig. Ik heb ze dus maar niet te veel gevraagd, alleen of het een vermoeiende dag was geweest en dat beaamden ze.

Toen ik thuis kwam zei mijn man: “Je had het hele team bij elkaar, je had om handtekeningen moeten vragen om te veilen bij de Samenloop voor Hoop in Ommen.” Daar had ik nooit aan gedacht, maar vond het wel een geweldig idee. Dat zou toch geld moeten opleveren! Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gebeld met Heracles, het uitgelegd en kreeg meteen een gesigneerd thuisshirt toegezegd. Echt geweldig! Alle 25 selectiespelers hebben het shirt gesigneerd. Ze hebben bij Heracles zelfs gezorgd dat er een prachtig mooie zwarte lijst omheen kwam, super toch?”

Aly: “Het shirt staat al op Marktplaats, Facebook en de op site van SamenLoop voor Hoop Ommen. Biedingen kunnen nu al gedaan worden. We hopen op een topbedrag. Er is ooit eerder zo’n shirt voor 2000 euro geveild, dus… Misschien dat een bedrijf het shirt wel zou willen kopen bijvoorbeeld?”

[b]Jullie hebben meer van die mooie acties hoorde ik, vertel eens?[b/]

Aly: “Ik ben kapster van beroep en zal mijn kappersstoel bij de kraam neerzetten tijdens de SamenLoop voor Hoop in Ommen. De hele opbrengst van het knippen die 24 uur gaat naar de SamenLoop voor Hoop / KWF. Maar als nou iemand lang haar doneert dan mogen ze gratis! Dat haar moet dan wel in een staart 25 cm of langer zijn, dan kan het namelijk gebruikt worden om een pruik te maken.”

Rina: “Daarnaast hebben we een verloting met onder andere leuke bakkersprijzen van Ten Brinke, Koggel en Limburgia, 8 weken gratis sporten bij ProfitGym en Le Coq Sportif spullen van Time Out. En we hebben een collega die voor dit evenement een speciale taart gaat maken.”

Aly: “We gaan ook nog suikerspinnen en popcorn verkopen. We gaan het gezellig maken dus en hopen veel geld op te halen.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.