Home / archiefcentraal / ruim 150 jonge vissers bij jeugdvisdag

ruim 150 jonge vissers bij jeugdvisdag

Rond de vijvers bij het Drostenkamp in Raalte vond gisteren de Nationale Jeugdvisdag plaats. Jonge vissers van verenigingen uit het Vechtdal, Salland en Deventer lieten hun viskunsten zien.

De Nationale Jeugdvisdag werd zo’n zes jaar geleden voor het eerst georganiseerd. Het evenement werd de afgelopen jaren steeds groter en gisteren deden er ruim 150 kinderen tussen de 6 en 15 jaar mee. De deelnemers beschikken allemaal over een vispas en zijn lid van een hengelsportvereniging.

De prijzen die gisteren te winnen waren, zijn mogelijk gemaakt door de beste stek (marinus Klein) te Ommen en fietsfabriek Hollandia uit Deventer. De kids ontvingen allemaal voor aanvang een stoeltje, een hengel- met tuigje en maden zodat iedereeen hetzelfde gereedschap had. Dit werd ook mogelijk gemaakt door de eerder genoemde sponsoren. Voordat de haak met aas het water inging, zijn alle vissers eerst langs een tiental workshops geweest. Deze waren opgesteld aan de rand van de vijver.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.