peter en nellie spaander in de hof

Peter en Nellie Spaander uit Israël vertellen over hun werk en bediening in Jeruzalem. Dit gebeurt op woensdagavond 23 mei om 20.00 uur in De Hof’ aan de Puntweg 9 net buiten Nieuwleusen.

Peter en Nellie Spaander wonen in Maäle Adumim, even buiten Jeruzalem, en zijn al vele jaren burgers van het land. Aanvankelijk waren ze, eind jaren ’70, als vrijwilliger uitgestuurd door de NEM (Near East Ministries) en gaven zij steun aan nieuwe Russische immigranten met gezondheidsproblemen. Tegenwoordig heeft Peter een ‘gewone’ baan als verpleger op de intensive care en Nellie doet parttime werk in de Graftuin. Peter en Nellie willen graag de liefde van Jezus uitdragen onder de Joden in Israël maar ook onder de Arabieren.

De NEM (Near East Ministries) is opgericht in 1963 en betrokken op het Midden-Oosten. In deze bakermat van het jodendom, het christendom en de islam zijn er de eeuwen door veel conflicten geweest. Vooral na de oprichting van de staat Israël in 1948 is het Midden-Oosten een brandhaard waar een groot deel van de wereld bij betrokken is.

In dit door vijandsbeelden gedomineerde gebied maakt de NEM werk van verzoening door gebed voor, en concreet dienstbetoon aan Jood én Arabier. Zij doet dit in een nederige houding vanuit het besef van gemaakte fouten in de kerkgeschiedenis.

De avond begint om 20.00 uur en de toegang is vrij. Er wordt een vrijwillige collecte gehouden, waarvan de volledige opbrengst ten goede komt van het werk van Peter en Nellie Spaander in Jeruzalem. Voor informatie kun je bellen met 0529-481044. Ook kun je kijken op de website: www.deterebint.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.