Home / archiefcentraal / pec zwolle kiest voor duurzaam kunstgras

pec zwolle kiest voor duurzaam kunstgras

FC Zwolle – vanaf volgend jaar PEC Zwolle – maakt zich, na een afwezigheid van acht jaar, op voor een terugkeer in de Eredivisie. De club heeft de ambitie uit te groeien tot een stabiele eredivisionist. Daar hoort een veld bij dat in alle opzichten eredivisiewaardig is. De keuze is gevallen op een duurzaam kunstgrasveld dat is geproduceerd op basis van geoctrooieerde 3D kunstgraspollentechniek van TenCate. Dit kunstgrasveld is volledig recyclebaar en wordt door GreenFields, dochteronderneming van TenCate, wereldwijd vermarkt. Bij Heracles Almelo wordt deze zomer eenzelfde type duurzaam kunstgrasveld geïnstalleerd.

De ontwikkelingen op het gebied van kunstgras zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Dat is mede te danken aan het Nederlandse bedrijf GreenFields, dat wereldwijd geldt als ontwikkelaar en leverancier van innovatieve kunstgrassystemen. Het nieuwste product is uiterst duurzaam omdat het uit één materiaalsoort is vervaardigd en daardoor 100% recyclebaar.

FC Zwolle was direct gecharmeerd van dit duurzame kunstgrasveld, zo vertelt Algemeen Directeur Edward van Wonderen: ,,De gebruikte kunstgrasvezel heeft zich al geruime tijd bewezen en de toegepaste innovatieve graspollentechniek zorgt ervoor dat het kunstgras voor de spelers enorm natuurlijk aanvoelt. Het veld ziet er bovendien fantastisch uit. Een groep spelers heeft op verschillende velden getraind, waarna de keuze op dit type kunstgrasveld is gevallen.”

Lees ook

S.V. Nieuwleusen JO11-2 kampioen

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 18 december speelde S.V. Nieuwleusen JO11-2 in Zwolle de kampioenswedstrijd tegen SVI. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.