Home / archiefcentraal / partijen werken samen aan dorpshart dalfsen

partijen werken samen aan dorpshart dalfsen

Met het ondertekenen van een intentieverklaring in de Witte Villa in Dalfsen hebben Ondernemend Dalfsen, Historische Kring, Plaatselijk Belang, Vrienden van Dalfsen en de Gemeente Dalfsen hun samenwerking aan het project “Typisch Dalfsen” bevestigd. In dit project willen de vier partijen en de gemeente komen tot het opstellen van een visie ruimtelijke kwaliteit van het dorpshart van de kern Dalfsen.

De uitgangspunten voor hun samenwerking hebben de partijen beschreven in de intentieverklaring. De voorzitters van de deelnemende verenigingen R. Kamphuis, H. de Boer, R. Kuipers, B. Uittenbogaard en wethouder Agricola hebben hiervoor getekend.

In de korte toespraken vooraf gaven zij aan dat het een unieke samenwerking betreft. Allen hebben vanuit een eigen invalshoek belang bij de ontwikkelingen in het centrum. Door samen te kijken naar de aanwezige kwaliteiten en naar de mogelijkheden deze te versterken is het beter mogelijk richting te geven aan toekomstige ontwikkelingen. Wethouder Agricola ondersteunt dit project van harte. Hij vindt het belangrijk dat van onderop wordt meegedacht. De gemeente faciliteert en stimuleert dit soort initiatieven van harte.

Voor het tot stand komen van de visie maken de partijen gebruik van de onafhankelijke externe deskundigheid van het Atelier Overijssel, met als projectleider mw. H. Meelissen van Het Oversticht. Namens de verenigingen zal mw. Y. te Woerd als projectcoördinator zorgen voor het stroomlijnen van de inbreng en resultaten van Atelier Overijssel enerzijds en de Dalfser groeperingen anderzijds. De gemeente Dalfsen ondersteunt dit lokale initiatief van burgerparticipatie en financiert samen met de provincie Overijssel de kosten van Atelier Overijssel.

Uitgangspunt is dat het op te stellen visiedocument Typisch Dalfsen eind 2012 gereed is. Vervolgens zal er jaarlijks overleg plaatsvinden tussen de gemeente en de partijen gezamenlijk over het gebruik van de visie.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.