Home / archiefcentraal / paardenbloemjam voor op boterham een workshop

paardenbloemjam voor op boterham een workshop

’t Natuurlijk Huus houdt 26 mei van 13.30 tot 17.30 uur een workshop ‘eten uit de natuur’. Vooruitlopend op die workshop plaatsen we de komende dagen iedere dag een recept van producten die je zo uit de natuur kunt halen. Gratis en voor niets. Maar net zo belangrijk: hartstikke lekker.

Tijdens de workshop leer je er meer over. Wat is er allemaal te eten uit de natuur? En hoe maak je dat klaar? De workshop start met een lezing daarover, daarna gaan de deelnemers de natuur in om ‘boodschappen te doen’. Tot slot wordt een driegangen maaltijd gekookt en natuurlijk opgegeten. Op het menu staat soep, salade, kruidenboter en pesto. Michiel Bussink geeft de workshop. Hij schreef het boek Lekker Landschap.

Kosten voor de workshop zijn 35 euro. Opgeven moet via info@hetnatuurlijkhuus.nl

Paardenbloemenjam

Van paardenbloem, daar heb je er zat van in de natuur. Ze kleuren het land mooi geel, maar je kunt er ook heerlijk jam van maken.

Pluk 365 Paardenbloemen voor elke dag van het jaar één of in een schrikkeljaar 366.

2 citroenen

2 sinaasappels

een paar takjes tijm

een paar takjes rozemarijn

1 1/2 liter water

1 pak gelei suiker van een pond.

De bloemen opzetten met het sap van de citroenen, sinaasappels, de kruiden en het water. Twee en half uur laten sudderen, door een fijne zeef doen en het sap opvangen. Opnieuw aan de kook brengen, de gelei suiker toevoegen en nog 3 minuten laten koken. De jam in de lege en goed schoon gemaakte glazen potten doen. Deksel erop en op zijn kop laten afkoelen.

Verrrrukkelijk.

Kijk ook eens op www.hetnatuurlijkhuus.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.