orgel en panfluit concert in lemelerveld

Orgel en panfluit: een erg mooie, interessante combinatie. Martin Mans en Noortje van Middelkoop geven op zaterdag 2 juni een concert, waarbij zij muziekstukken met deze instrumenten ten gehore brengen. Het afwisselende concert vindt plaats in de Willem Hendri Zwart Hal in Lemelerveld. Het begint om 20.00 uur.

Er worden veel verschillende werken gespeeld, zoals ‘Hatikva’ – arr.M.Mans, ‘In His love’ van M.Patterson, ‘Allegro’ van G.F. Händel/M.Mans en ‘Tritsch tratsch polka’ van J. Strauss/N.v.Middelkoop. Martin Mans brengt ook enkele improvisaties ten gehore.

Martin Mans werd in 1965 geboren te Melissant, op het Zuidhollandse eiland Goeree-Overflakkee. Reeds op jonge leeftijd werden zijn muzikale talenten opgemerkt. Op zevenjarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen, op elfjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren en op twaalfjarige leeftijd werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren schreef hij verschillende concoursen op zijn naam. Naar aanleiding hiervan gaf hij op veertienjarige leeftijd zijn eerste orgelbespeling voor de NCRV-radio. Naast een gedegen orgelstudie volgde hij een opleiding koordirectie bij Pieter-Jan Leusink.

Per jaar geeft Martin Mans zo’n 150 concerten in binnen- en buitenland. Buitenlandse concertreizen voerden hem door geheel Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika. Binnen de landsgrenzen genieten zijn concertseries ‘Tour langs monumentale orgels’ en ”Verzoekconcerten in de Breepleinkerk’ grote belangstelling. Regelmatig treed hij op voor radio en TV.

Naast zijn activiteiten als kerk- en concertorganist is hij ook een gewaardeerd begeleider van koren en solisten. Zo is hij begeleider van het beroemde Holland Boys Choir uit Elburg. Jaarlijks neemt hij bij dit koor de orgelpartij voor zijn rekening bij de Lessons and Carols en de zomerconcerten. Ook aan grote klassieke projecten als het Requiem van Fauré en de Bach-cantates verleende hij zijn medewerking.

Noortje van Middelkoop begon met panfluitlessen op de Regionale Muziekschool in Amersfoort. Noortje studeerde daarna aan het Conservatorium in Hilversum bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. In 1996 behaalde zij haar eindexamen Docerend Musicus cum laude. In 1998 studeerde zij af voor het diploma Uitvoerend Musicus. Ook volgde zij masterclasses bij Simion Stanciu en Georghe Zamfir.

Noortje geeft als panfluitiste vele concerten samen met organisten en pianisten, zoals Martin Mans en Harm Hoeve. Daarnaast treedt zij regelmatig op met koren en werkte mee aan radio-, televisie-, DVD- en talloze CD-opnamen. Zij maakte vele concertreizen o.a. door Engeland, Israël, Roemenië, Canada, Amerika en Australië. Meer informatie over Noortje vindt u op www.noortjevanmiddelkoop.nl.

Vanwege veel animo voor de concerten is het gewenst om vooraf te reserveren. Dit kan via telefoonnummer: 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt 12 euro per persoon, dit is inclusief koffie/thee met koek en een hapje en drankje na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.