ommer en dalfser veehouders delen melk uit

Om de inwoners van Ommen en Dalfsen te laten zien waar de melk vandaan komt, gingen op woensdag 23 mei melkveehouders van FrieslandCampina langs de deuren. In het hele land bezochten vijfduizend boeren die dag ruim 350.000 huishoudens in 135 dorpen en steden om te vertellen dat hun melk van dichtbij komt, van Nederlandse koeien die een groot deel van het jaar buiten staan. Ruim 1.200 medewerkers van FrieslandCampina verruilen op deze speciale dag hun bureaus en machines voor een bezoek aan de consument.

Als cadeau overhandigden de veehouders aan de deur een ‘special edition’ van een literpak halfvolle melk. En voor de mensen die de herkomst willen weten van het pak melk dat ze in de supermarkt gekocht hebben, heeft Campina iets nieuws. Voor Campina melk en karnemelk is exact na te gaan van welke boerderijen de melk afkomstig is. Dit is te zien door een code op de verpakking in te voeren op www.campina.nl.

Bas van den Berg, Managing Director van FrieslandCampina Branded Netherlands/Belgium: “Op 9 april heeft een groot aantal boeren tijdens de Campina Open Boerderijdagen in totaal 100.000 consumenten op de boerderijen op bezoek gehad, nu gaan ze zelf naar de consument toe om hun verhaal te vertellen. Op deze manier leggen we de verbinding tussen de koe in de wei en het pak melk in de koelkast.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.