ommen op nominatie glasvezel

Voorwaarde is dat ten minste 30 dertig van de huishoudens binnen het aansluitgebied in Ommen een abonnement afsluit bij één van de deelnemende aanbieders van internet, tv en telefonie via glasvezel.

In tegenstelling tot de huidige koperen kabel kent glasvezel haast oneindige capaciteit. Informatie reist met de snelheid van het licht, waarbij het verzenden net zo snel gaat als het ontvangen. Bovendien hoeft de kabel niet te worden gedeeld met medebewoners en buren, zoals nu wel het geval is. In het dagelijks gebruik is dit terug te zien in zeer snel en stabiel internet dat geen enkele moeite meer heeft met grote bestanden. In superieur beeld en geluid op de tv en tal van interactieve diensten.

De aanleg van glasvezel vergt enorme investeringen. Daarom is een kritische grens bepaald: als 30 procent van de huishoudens binnen het aansluitgebied een glasvezelabonnement neemt bij één van de deelnemende serviceproviders, zal met de aanleg worden begonnen. De aansluiting is kosteloos, net als het glasvezelmodem in de woning. Wordt het percentage niet gehaald, dan gaan andere gemeenten voor. De peildatum is 9 september. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op www.eindelijkglasvezel.nl/ommen

Glasvezel in Ommen is een initiatief van Reggefiber, een onafhankelijke onderneming die zich volledig toelegt op de aanleg van glasvezel in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.