nieuw platform voor wielersport in vechtdal

De stichting gaat de huidige wielerronde van Ommen als springplank gebruik om een wielerklassieker voor amateurs in het Vechtdal te organiseren, gecombineerd met een toertocht voor niet-wedstrijdrijders. Daarnaast wil de stichting een community zijn waar wielrenners elkaar kunnen ontmoeten, afspreken en ervaringen kunnen uitwisselen. “Ook willen we initiatieven op het gebied van wielrennen ondersteunen en stimuleren. We nemen niet zelf de organisatie over, maar met onze kennis over de sport en ons netwerk kunnen we mensen wel helpen”, aldus secretaris Jeroen Engelsman.

Engelsman legt uit: “In het Vechtdal zijn veel wielrenners actief. Kijk maar eens op een zondagmorgen of een doordeweekse avond op de brug in Ommen. En we horen ook diverse leuke initiatieven, maar ze komen bijna niet van de grond, omdat er geen centraal punt is. Dit willen wij als stichting wel gaan bieden: een platform voor wielrenners.”

De stichting wordt ondersteund door hoofdsponsor Rabobank Vaarten Vechtstreek en subsponsor Alfa Accountants. Binnenkort kunnen wielrenners terecht op de nieuwe website www.wielerpromotievechtdal.nl en op Facebook www.facebook.com/wielerpromotievechtdal

De Bissingh Wielerronde wordt dit jaar gehouden op zaterdag 30 juni. “We hebben bewust nu, in overleg met de Handelsvereniging Ommen en horeca, gekozen voor een zaterdagmiddag. Dit biedt ons meer ruimte om de ronde uit te breiden”, legt Frank Schuurman uit. Of het parcours hetzelfde blijft is nog de vraag. “We hebben hierover korte lijnen met de gemeente over de werkzaamheden rondom de Voormars. Ik verwacht dat we onze ronde opnieuw rondom de Voormars kunnen organiseren”, aldus Jeroen Engelsman. Meer informatie over de wielerronde binnenkort op www.bissinghwielerronde.org