Home / archiefcentraal / nieuw in arrien theeschenkerij rozemarrie

nieuw in arrien theeschenkerij rozemarrie

Familie Rozema teelt al een paar jaar aardbeien aan Ridderinkweg 1 in Arriën. Sinds kort is er nu ook een theeschenkerij gevestigd. De naam, RozemArrie, komt van de familienaam en de naam van de buurtschap samen.

De familie heeft het achterdeel van de boerderij omgebouwd tot een gezellige theeschenkerij, en het bakhuisje tot ijskiosk en aardbeienwinkeltje. De theeën van de theeschenkerij worden op ouderwetse manier gezet, waarbij de losse blaadjes alle ruimte krijgen om hun smaak af te geven aan het water. De bijzondere smaken stellen de beleving van het boerenleven centraal. “Een ware theebeleving, zeer zeker de moeite waard om eens te komen ervaren”, aldus de familie. En voor wie niet van thee houdt, is er natuurlijk ook koffie met wat lekkers erbij. In het aardbeienseizoen, vanaf juni tot oktober, staan de aardbeien op de kaart.

Er zijn landelijke ‘theetoafels’ of arrangementen te boeken bij de theeschenkerij. Ook voor kinderen is het leuk. Vanaf de boerderij loopt een prachtige wandelroute door de oude kern van Arriën en langs de rivier de Vecht.

Donderdag 17 mei, Hemelvaartsdag, van 12.00 uur tot 17.00 houdt RozemArrie verschillende activiteiten voor jong en oud, zoals schminken, spelen op het erf en in het stro, een aardbeienquiz, een kijkje op de aardbeienvelden en workshops. Ook Woertink Landelijk Wonen opent haar deuren.

www.rozemarrie.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.