Home / archiefcentraal / musical sister act in voorbereiding

musical sister act in voorbereiding

Sinds februari worden er regelmatig nonnen en criminelen gespot rondom de st. Brigitta kerk en het theater de Carrousel in Ommen. Het ziet er op zijn minst bedenkelijk en gevaarlijk uit en mensen durven niet te vragen wat er hand is. Diegenen die de stoute schoenen hebben aangetrokken zijn er inmiddels achter dat het parochiecentrum en de Carrousel elke week veranderen in een klooster, politiebureau en een nachtclub. Het RK Tienerkoor de All Singing Stars bereidt zich namelijk voor op een musicaluitvoering op 2 juni.

In aanloop naar de uitvoering repeteren de All Singing Stars uitvoerig. Met hulp van vele vrijwilligers en onder leiding van Jeannet ter Haar en Doret Bakker wordt samen met de kinderen vol enthousiasme het project vorm gegeven. “Het project is ingegeven door de kinderen zelf,” legt Jeannet uit. “De kinderen gaven tijdens onze ‘jaarvergadering’ aan dat ze naast zang ook behoefte hadden aan wat andere activiteiten tussendoor. Het uitvoeren van een musical was voor hen en ons een logische invulling”.

De musical draait om nachtclubzangeres Deloris, die met hulp van politie elke week weer onderdak zoekt in het klooster nadat zij getuige is geweest van een moord. Doret vult haar collega aan: “ons belang is behoud van betrokkenheid van de kinderen bij de kerk en tegelijk het meegeven van een stukje cultuur en zelfontwikkeling van de kinderen”. Jeannet: “Het project vormt een aardige aanslag op de tijd van alle betrokkenen maar het geeft veel positieve energie om dit met zijn allen te kunnen en mogen beleven”.

Ook de kinderen van het kinderkoor de Muzieksleutels, dat onder leiding staat van Jeannet en Doret, zijn de laatste tijd druk bezig. Dit keer niet in de kerk met zang, maar met het oefenen van dansacts voor de musical. Fitnesscentrum Sportrijk heeft haar deuren voor hen opengezet en sinds maart wordt elke week hard gewerkt aan de dansjes. Aan Margôt Eshuis en Henrieke Scholtens is de taak om 24 kinderen keurig te leren lopen als non, te sluipen als een kat en te hiphoppen.

Aan deze eenmalige Ommer productie werken zo’n 40 kinderen 15 volwassenen mee. Kaarten zijn verkrijgbaar in Ommen bij Bruna en Prima Vista en kosten 6,50 euro. Het project wordt door diverse Ommer bedrijven gesponsord en de gemeente is benaderd voor een subsidie. Mensen die het project ook een warm hart toedragen, kunnen een bijdrage doen via rekeningnummer 1540.73.660 t.n.v. R.K. St Brigittaparochie, o.v.v. Sister Act.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.