Home / archiefcentraal / mizuwaai wint beker overtuigend

mizuwaai wint beker overtuigend

In het Topsportcentrum in Almere hebben de handbalsters van MizuWaAi overtuigend de Nederlandse beker veroverd. Quintus werd met maar liefst 31-19 verslagen.

Na een gelijkopgaand begin sloeg MizuWaAi na een kleine twintig minuten een gaatje, toen Sharina van Dort de stand op 9-6 bracht. Even voor rust was de stand zelfs 12-8 in het voordeel van de Dalfsenaren, maar de ploeg uit Kwintsheul kwam op slag van rust terug tot 13-13. Dit was mede het gevolg van een ondertalsituatie bij MizuWaAi.

Even had men bij Quintus wellicht het idee dat een stunt in de maak was, maar die hoop werd na rust snel de grond in geboord. De Dalfsenaren kwamen sterk uit de startblokken en na tien minuten was het al 20-15. Onder meer Sharina van Dort en Martine Smeets zorgden voor de doelpunten. Het verzet van Quintus was daarmee gebroken, want na nog vier doelpunten van Dalfsen scoorde die ploeg pas voor het eerst sinds de rust: 24-16. MizuWaAi kon de partij rustig uitspelen. De ploeg scoorde zelf nog een aantal malen, kreeg nog een paar tegentreffers en kon uiteindelijk met een 31-19 overwinning feest gaan vieren.

Na de Supercup is daarmee de tweede hoofdprijs van het seizoen een feit. In juni spelen de Dalfsenaren de eindstrijd voor het landskampioenschap.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.