Home / Algem / middengebied in nieuwleusen officieel geopend

middengebied in nieuwleusen officieel geopend

Twee jaar geleden werd een begin gemaakt met de herinrichting, maar aan dat moment ging een jarenlange periode van overleg vooraf. Verschillende sprekers lieten zich uit over de moeizame aanloopfase, waarin de verenigingen en de gemeente het niet eens konden worden over het plan en de financiering daarvan. Uiteindelijk werd echter een overeenkomst bereikt, waarbij samenwerking tussen de verenigingen een belangrijke pijler was. “Ik zou graag een nieuw spreekwoord willen introduceren,” zei oud-voorzitter Herman van den Berg van SV Nieuwleusen. “In het middengebied is uw gulden een daalder waard.”

In het gebied zijn twee kunstgrasvelden voor voetbalvereniging SV Nieuwleusen en een kunstgrasveld voor korfbalvereniging d’Ommerdieck gerealiseerd. Daarnaast is de zonneweide van het zwembad verplaatst, een oefenveld van USV gedraaid en vergroot en zijn er vier kunstgrasbanen voor tennisvereniging Nieuwleusen en een nieuwe buitenbak voor de hippische sport aangelegd. Daarnaast zijn de oude kantines van de motorclub en de hippische sport gesloopt en nieuwe onderkomens gebouwd. Ook werd het clubgebouw van IJsclub Nieuwleusen gerenoveerd, de ijsbaan gedempt en een nieuwe parkeerplaats aangelegd. Ten slotte werd een nieuw evenemententerrein voor onder meer de Oranjefeesten aangelegd.

Goldsteen wilde de vele vrijwilligers die zich hadden ingezet voor het project niet onbeloond laten. Daarom overhandige hij een cheque van 500 euro aan Van den Berg, met het verzoek om een barbeque voor alle vrijwilligers te organiseren. Cor Westhuis, projecteleider vanuit de gemeente Dalfsen, had de eer om een houten monument te onthullen waarin de namen van alle deelnemende verenigingen gegrift staan.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.