masterclass eric schutte in witharen

Cursisten en koeien zaten afgelopen zaterdag naast elkaar in de wei van Gerlof en Annemiek Timmerman. De cursisten met palet en schildersezel voor zich om de koeien te vereeuwigen, de koeien met een veld vol vers gras en paardenbloemen.

Gerlof Timmerman, die zijn koeienbedrijf vlak naast Atelier Witharen aan de Witharenweg heeft liggen was direct bereid zijn koeien te laten figureren als model toen hem dat afgelopen najaar gevraagd werd.

Naar aanleiding van het nieuwe wandelnetwerk dat vorig jaar zomer gepresenteerd werd, was het mogelijk om wandelarrangementen te plaatsen op de site van de VVV. Voor Thea Dijkema, een van de eigenaren van de galerie en expositietuin in Witharen, een goede aanleiding om een creatief aanbod te maken. Zij benaderde kunstenaar Eric Schutte die deze zomer in de galerie exposeert. Thea had zijn kunstwerk van het kalf in Arriën voor ogen, een aanleiding om hem te strikken voor een masterclass, gekoppeld aan een wandeling door de wei langs de koeien van de buurman.

Tijdens de wandeling werden de cursisten deelgenoot van de speciale bedrijfsvoering die Timmerman hanteert, het Pure Graze-systeem, waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van de natuurlijke bronnen.

Het arrangement, dat vermeld staat op de site van wandelnetwerk Ommen, zal deze zomer nog twee keer plaats vinden, op vrijdag 10 augustus en zaterdag 15 september. Voor meer informatie: Thea Dijkema: 0523 676272 of www.atelierwitharen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.