Home / archiefcentraal / lucid wave en john hill door in de wraak

lucid wave en john hill door in de wraak

De avond opende met de band Sloe Gin, die eerder al in het Oude Station in Dalfsen op trad. Een fanatieke coverband met een zangeres (Jantiene Bredewold) met een dijk van een stem. Ook de gitarist kreeg vanuit de jury complimenten. De band Lucid Wave stond als tweede gepland en wist de halve finale te bereiken door de voorronde in de Mol in Wijthem te winnen. De band mixt verschillende stijlen tot een interessant en aangenaam werk om naar te luisteren.

John Hill + band staat als derde op het podium. Duidelijk is dat de frontman (Hannes Hilgenkamp) de afgelopen tijd veel ervaring heeft opgedaan en wordt daarbij wondermooi begeleid door een band inclusief violist. Gans Anders mag de (ondanks het geweldige zomerweer goedbezochte) avond in Nieuwleusen afsluiten. Een erg fanatieke band welke volgens de jury erg goed heeft nagedacht over het repetoir. De band krijgt de voetjes van de vloer en zorgt voor een mooi einde van deze avond.

De jury bestaat uit Justin Buffinga (boeker bij SOZ Concerts), Jeffrey Zweep (hoofdredacteur bij bij ROAR E-zine) en Pascal Schouten (muzikant en winnaar van ‘de Doorbraak’ 2011). De jury kijkt naar potentie, muzikaliteit, originaliteit en interactie. De jury stond voor een lastige keuze, maar heeft uiteindelijk de keuze gemaakt om Lucid Wave en John Hill door te laten gaan naar de finale. Volgende week is er weer een halve finale. Deze avond (zaterdag 2 juni) staan er wederom vier bands op het programma, entree is gratis en de avond begint rond 21:00 uur.

De Wraak van Vechtdal is een initiatief van Stone Rock festival, VechtdalFM en Vechtdal Centraal en wordt ondersteund door de gemeente Hardenberg, de Gemeente Ommen en Flynth Dalfsen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.