Home / archiefcentraal / landelijk diploma voor 7 jarige amy

landelijk diploma voor 7 jarige amy

De 7-jarige Amy Von Piekartz heeft zondag 19 mei meegedaan aan het examen Sociale Huishond van de Federatie Hondensport Nederland. Dit examen vond plaats bij Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails in Beerzerveld. Amy deed mee met haar één jaar oude Australian shepherd Kate. En ze is met glans geslaagd! Volgens de FHN-keurmeesters deden wel vaker kinderen van 12 jaar en ouder mee met een landelijk examen, maar ze hadden nog nooit eerder een kind van zeven gekeurd en een diploma mogen overhandigen.

19 Kandidaten hebben meegedaan met het examen Sociale Huishond en 17 gingen met het predikaat Sociale Huishond naar huis. Eén deelnemer mocht het diploma Gedrag en gehoorzaamheid beginners in ontvangst nemen; dit is het vervolg op het examen Sociale Huishond.

Het Sociale Huishond examen is deels een gedragstest en deels een gehoorzaamheidsexamen. Allerlei dagelijkse belangrijke zaken komen aan de orde tijdens dit examen: lopen aan de lijn, een geluidproef, voedsel weigeren, paraplu openklappen, blijven met afleiding, gedrag van de hond op een terras, gedrag van de hond wanneer hij ingesloten wordt door mensen, niet opspringen, het hier komen enzovoorts.

De cursus Sociale Huishond is een cursus dat afgerond wordt met een examen. Dit examen is goed voor elke hond en hondenbezitter. Als de hond hiervoor slaagt, kan hij zich in allerlei moeilijke situaties redden en kan de hondenbezitter de hond in allerlei moeilijke situaties begeleiden.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.