kunsten op straat in dalfsen

Het programma voor KUNSTen op Straat 2012 is rond. De artiesten zijn geboekt en de tijden en speellocaties zijn bekend. Het aantal artiesten is dit jaar zelfs uitgebreid; maar liefst zeven professionele straattheatergroepen en -artiesten uit binnen- en buitenland komen naar Dalfsen op 1 juni aanstaande. Het wordt een fantastische avond met veel humor, verwondering en verbazing. Alle voorstellingen zijn vrij toegankelijk.

De avond start om 19.00 uur op vier verschillende vaste plekken in het centrum. In de Prinsenstraat zal ook nog een lopende act te zien zijn. Op het Kerkplein bij de Rabobank start de poppentheatergroep ‘Cie une de Plus’ uit Frankrijk. Hun premièrevoorstelling Juré Craché (de geheime eed) is een poppenvoorstelling van drie kwartier over de kindertijd. Kinderen spelen, voetballen, lezen in een sprookjesboek, gaan op onderzoek uit, moeten naar de dokter. En in hun dromen gaan ze zelfs vliegen. Het is een heel poëtische voorstelling voor kinderen en volwassenen, met muziek en zonder tekst, dus goed te volgen. Deze groep treedt nog een keer op om 21.00 uur.

Bij de Grutte Moole treedt om 19.00 uur de Nederlandse ‘Lejo’ op. Voor velen wel bekend: het vingerpoppetje met die oogjes. Hij is bijna wereldberoemd geworden door zijn voorstellingen en natuurlijk door zijn filmpjes op televisie. In ‘Hands Up!’ neemt Lejo zijn vrienden mee naar het theater. Een bonte stoet mannetjes, dieren en andere wezens vertonen vanuit een grote ronde zwarte theaterkast hun kunsten, grappen en grollen. En Lejo? Hij doet zijn best om alles in de hand te houden. Het publiek vergeet meteen dat al deze poppen eigenlijk gewoon de handen zijn van één meneer. Lejo gaat vier keer optreden, dus niemand hoeft het te missen!

In de Wilhelminastraat bij SHE Fashion is de clown Rolando Rondinelli uit Spanje te zien met zijn voorstelling ‘Teatrero’ . Een spectaculaire en humoristische voorstelling met veel improvisatie waarin hij de interactie met het publiek opzoekt. De straat verandert in een theater en alle gebeurtenissen om hem heen zorgen voor een voorstelling waarin van alles kan gebeuren… humor, slapstick, ontroering, vertedering. Deze voorstelling is om 19.00 uur te zien en drie keer later op de avond.

Wandelaars in de Prinsenstraat moeten niet vreemd opkijken als ze een oude circusdirecteur met zijn jonge olifant tegenkomen. De een is oud en ervaren, de ander is jong en nieuwsgierig. Ze houden enorm veel van elkaar en ruziën graag met elkaar. En wanneer de groenten in de bagage van de olifant ook nog van zich laten horen, staat dat garant voor vuurwerk. The Elephant Walk van Paspartout uit Duitsland.

Achter de Grote Kerk staan de hele avond drie sleurhutten opgesteld, afkomstig van Sleurkunst. Nieuwsgierige voorbijgangers mogen een kijkje nemen in hun caravan of camper en wat ze daar te zien krijgen…..?!

De groep Marte de Marte & The International Papanatas Band uit Spanje is vanaf 19.15 uur te zien in de Prinsenstraat. Muziek, acrobatiek, humor… een echte straatshow waar de magie van de clown tot z’n recht komt door middel van muziek. Er is een vrolijk en romantisch orkestje, gevormd door een harmonica, een gitaar en met muzikaal speelgoed, gespeeld door het publiek. De clown zingt, jongleert en improviseert. De groep treedt drie keer op.

Om 19.45 uur kan het publiek in het Koffiestraatje genieten van een bijzondere voorstelling van Micro Focus, Duo. Een zwarte muzikant en een witte jongleur: een ontmoeting van twee continenten, van twee culturen. Een rode draad vormt het symbool van de grens tussen die culturen. Met een fascinerende combinatie van geluid, lichaamstaal, dans en jongleerkunst maken de twee spelers een show die zowel je oog als je oor streelt. Micro Focus is ook om 21.30 uur te zien in het Koffiestraatje.

En voor wie er geen genoeg van kan krijgen: op zaterdag 2 juni treden deze en nog meer professionele straattheaterartiesten ook op in het centrum van Zwolle! Zie voor meer informatie: www.kunstenopstraat.nl

Naast de Gemeente Dalfsen, SPODA en de Stichting Gemeentepromotie Dalfsen wordt het festival dit jaar ook (weer) mogelijk gemaakt door een aantal enthousiaste ondernemers en winkeliers, o.a. Rabobank, DC Consult, Garage B. van der Vegt, Gjaltema Assurantiën & Makelaardij, Goudzwaard Makelaardij, Kiddybe, C1000, Dwars Schoenen, De Dalfser Barbier, Deco Home Vol Stijl, Wijnberger, SHE Fashion en Sjanne! Zonder hun steun èn die van een groot aantal vrijwilligers, is het festival niet mogelijk in Dalfsen!

De stichting KUNSTen op Straat organiseert de komende zomer in een groot aantal plaatsen in Overijssel het straattheater. Dit doen zij al twintig jaar in Overijssel en voor de zesde keer in Dalfsen! De organisatie in Dalfsen is in handen van een enthousiaste werkgroep van het Cultuurplatform Dalfsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.