Home / archiefcentraal / kleurrijke expositie in olde gemientehuus

kleurrijke expositie in olde gemientehuus

In ’t Olde Gemientehuus van Nieuwleusen is van 9 mei 2012 tot en met 2 juli een expositie te zien van drie bevriende kunstenaressen uit Hardenberg. Ludwina Veenendaal, Marjo Smits en Ria Souwman tonen een selectie van de kleurrijke acryl schilderijen die zij gedurende de afgelopen 6 jaren tijdens hun wekelijkse schilderochtend maakten.

Voordat zij elkaar ontmoetten, was ieder van hen al jaren creatief bezig in diverse technieken. Door de gemeenschappelijke voorkeur in het begin voor aquarel, komen de drie dames al meer dan twintig jaar bij elkaar. In de beginjaren wordt met aquarel geschilderd en sinds 2006 kiezen zij voor acrylverf. Samen hebben zij lessen en workshops in acryl schilderen gevolgd bij meerdere kunstenaars uit de omgeving.

Bij hun wekelijkse schilderochtend vullen zij elkaar aan door kritisch naar elkaars werk te kijken. Door deze samenwerking houden zij elkaar scherp en stimuleren zij elkaar. Toch heeft ieder van hen een herkenbare stijl door kleurgebruik en penseelvoering, het zogenaamde schildershandschrift. De dames zijn gedreven, maar schilderplezier staat voorop en dat is te zien aan de kleurrijke acryl schilderijen die nu worden getoond in ’t Olde Gemientehuus in Nieuwleusen.

De openingstijden zijn op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur en dinsdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.