Home / archiefcentraal / kleurrijk jong meerkoeten in de vijver

kleurrijk jong meerkoeten in de vijver

In bijna elke vijver, sloot of kanaal kun je ze op het ogenblik tegenkomen: jonge meerkoeten. Ze zijn een stuk kleurrijker dan hun ouders, die er onopvallend, saai grijs/zwart uitzien. Ze zijn vertederend klein, hebben felgeel gekleurde veertjes in de nek en een rood kopje. Maar heb niet het lef te dichtbij te komen! Dan kun je een aanval van de ouders verwachten, die hun jongen tegen elke prijs zullen verdedigen.

Meerkoeten zijn watervogels die in heel Nederland voorkomen. Ze voeden zich voornamelijk met waterplanten. Ze bouwen hun vaak drijvende nesten van riet in ondiep water. De ouders broeden beide en zorgen samen voor hun kroost. Na een week of acht zijn de jongen zelfstandig, maar vertoeven dan nog graag in de buurt van de ouders.

Heeft u ook een mooie (natuur)foto? Stuur deze in naar redactie@vechtdalcentraal.nl en wij zullen hem vooru plaatsen!

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.