Home / archiefcentraal / historische kring zoekt ruimte schildersmuseum

historische kring zoekt ruimte schildersmuseum

De Historische Kring Dalfsen zoekt samen met Ep Meesters naar een vervangende ruimte voor het Schildersmuseum Meesters. In november 2005 opende Meesters na veertig jaar verzamelen zijn museum, op de bovenverdieping van zijn woning aan de Koestraat 10. Omdat het echtpaar Meesters gezien hun leeftijd naar een andere woning is verhuisd, is het gehele museum nu opgeslagen in de grote kelder van het Beatrixgebouw van de Historische Kring. Op dit moment is de collectie dus niet voor publiek te bezoeken.

Er wordt gezocht naar een ruimte in het centrum van Dalfsen, waar alle museale activiteiten van de Historische Kring kunnen worden ondergebracht. Naast het Schildersmuseum zouden ook de Werkgroep ’39-’45, landgoederen van Dalfsen, verdwenen industrieën zoals de cichoreifabriek, werkgroep Foto-archief, exposities en het huidige Historische Centrum een plek moeten vinden in het gebouw.

Het Schildersmuseum geeft met gereedschappen en materialen de geschiedenis van het schildersvak weer. Ook is de historie te zien van alle schildersbedrijven die in Dalfsen actief zijn en actief zijn geweest. De collectie van het museum is erg omvangrijk en kan worden vergeleken met de drie musea in Sassenheim, Enkhuizen en Niebert.

In april 2009 schonk Meesters het museum aan de Historische Kring Dalfsen, hij hield het zelf in bruikleen. Door uitbreiding van aangeboden historisch schildermateriaal waren tot voor kort ook al ruimtes op de eerst verdieping van zijn woning in gebruik.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.