Home / archiefcentraal / geslaagde jeugdclinic fc zwolle in marienberg

geslaagde jeugdclinic fc zwolle in marienberg

Het was woensdag 25 april lekker druk op het hoofdveld van voetbalvereniging Mariënberg. FC Zwolle, de kampioen van de Jupiler League, gaf een jeugdclinic aan de jongste jeugd van de roodzwarte club die huist op sportpark ‘Het Westerpark’. Meer dan 75 fanatieke pupillen kwamen af op de clinic die werd gegeven door voormalig FC-Zwolle voetballer Albert van der Haar.

Van der Haar speelde ruim vijfhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal waarvan vijftien seizoenen in het shirt van de Zwollenaren. Tussendoor maakte hij een uitstapje van twee jaar naar Willem II, de club uit Tilburg.

Namens Mariënberg was Ruud Woelderink, o.a. lid van het Jeugd Coördinatie Team, belast met de organisatie. De jonge voetballers kregen verschillende onderdelen om te oefenen: schieten op doel, dribbelen, een slalom spel en diverse partij-vormen. Ook was er de mogelijkheid om te laten meten hoe hard ze op het doel konden schieten. Snelheden van ruim zeventig kilometer per uur waren eerder regel dan uitzondering.

Aan de geluiden van de voetballende kinderen te horen was de jeugdclinic van FC Zwolle meer dan geslaagd. Ook Van der Haar was enthousiast en speurde wellicht naar nieuw talent om FC Zwolle, dat volgend jaar in de Eredivisie mag deelnemen, ook in de toekomst te versterken op het hoogste voetbalniveau van Nederland.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.