expositie schilderijen bertus seinen

In de bibliotheek aan de Chevalleraustraat in Ommen is een expositie ingericht met de schilderijen van Bertus Seinen uit Nijverdal. De schilderijen bevatten een soort moderne stillevens en stralen een helderheid en directheid uit die verfrissend aandoet. De heldere kleuren, de strakke achtergrond en de vormgeving verraden het penseel van een vakman.

Bertus Seinen is van beroep etaleur en schildert voor zijn hobby. Zijn favoriete materialen zijn acryl en olieverf. Zijn onderwerpen vindt hij in de natuur of in zijn naaste omgeving. Vaak wordt eerst een foto gemaakt en aan de hand daarvan wordt het werk opgezet. Maar ook een mooie illustratie in een blad kan hem inspireren. Alleen het onderwerp wordt zo gedetailleerd mogelijk op het doek gezet, de achtergrond houdt hij rustig.

In 2010 nam Seinen deel aan een symposium met internationale kunstenaars in Pöchlam aan de Donau in Oostenrijk. Vanaf januari van dit jaar heeft hij een atelier in de Kunstfabriek in Nijverdal. Meer informatie is te vinden op www.bertusseinen.nl.

De expositie is tot 2 juli te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.