Home / archiefcentraal / eet vogelmuurpasta uit de berm een workshop

eet vogelmuurpasta uit de berm een workshop

’t Natuurlijk Huus in Raalte houdt 26 mei van 13.30 tot 17.30 uur een workshop ‘eten uit de natuur’. Vooruitlopend op die workshop plaatsen we de komende dagen iedere dag een recept van producten die je zo uit de natuur kunt halen. Gratis en voor niets. Maar net zo belangrijk: hartstikke lekker.

Tijdens de workshop leer je er meer over. Wat is er allemaal te eten uit de natuur? En hoe maak je dat klaar? De workshop start met een lezing daarover, daarna gaan de deelnemers de natuur in om ‘boodschappen te doen’. Tot slot wordt een driegangen maaltijd gekookt en natuurlijk opgegeten. Op het menu staat soep, salade, kruidenboter en pesto. Michiel Bussink geeft de workshop. Hij schreef het boek Lekker Landschap.

Kosten voor de workshop zijn 35 euro. Opgeven moet via info@hetnatuurlijkhuus.nl

Vandaag eten we vogelmuurpasta.

Benodigdheden:

• 200 gram vers vogelmuur

• 2 eetlepels geraspte mierikswortel

• 2 teentjes knoflook

• 1 eetlepel olijfolie

• 1 theelepel zeezout

• beetje azijn

De vogelmuur wassen, drogen en fijnsnijden. Knoflook uitpersen en met de geraspte mierikswortel en olijfolie bij de vogelmuur doen. Met de staafmixer fijnmaken. Met azijn en zout op smaak brengen. In een jampotje doen en in de koelkast bewaren. Is maximaal een week houdbaar.

Deze pasta verhoogt de weerstand en kan ook op het brood gebruikt worden.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.